Afbeelding
Fotostudio7
De specialist

Een afscheid waarin de geliefde wordt herkend

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Mark Terlage is uitvaartverzorger. Samen met Carla, Klasine en Anneke helpt hij families het afscheid van een dierbare vorm te geven. Als iemand overlijdt, komt de familie voor heel wat keuzes te staan. Het team van Mark Terlage Uitvaartzorg wil houvast bieden in een wirwar van keuzes en emoties. 

,,De periode rond een uitvaart is intens. Je wilt je geen zorgen hoeven maken over details”, zegt Mark. ,,Wij nemen de organisatorische kant van de uitvaart uit handen, zodat de familie de ruimte ervaart om zich volledig te richten op het afscheid. Dat er ruimte is voor een lach en een traan. Voor dankbaarheid en verdriet. Zie ons als regisseurs die – zoveel mogelijk buiten beeld – aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.”

PASSEND Het advies van Carla, Klasine en Mark is steevast: Volg je hart. Laat los waarvan je denkt ‘dat hoort zo’. De uitvaart mag een mooi monument zijn voor de overleden geliefde. Mark: ,,We helpen je graag te bedenken wat bij hem of haar zou passen. Was vader een gepassioneerd BMW-rijder? Wij regelen een prachtige BMW als uitvaartauto. Kreeg je bij tante op zondagochtend altijd een tompouce? Hoe mooi is het om na de uitvaart tompoucen te serveren! Neem samen de tijd om keuzes te maken die passen.”

WENSEN VASTLEGGEN Als na het overlijden van een geliefde blijkt dat diegene bij leven een laatste wensenboekje invulde, reageert de familie niet zelden enigszins opgelucht. ,,Inderdaad”,  zegt Mark. ,,Als je degenen die ooit zullen achterblijven wilt helpen, geef dan nu alvast aan hoe jij jouw uitvaart voor je ziet. Dat mag op een kladje, maar je kunt van ons ook een handig wensenboekje krijgen. Dat boekje geeft aan over welke dingen je alvast een keuze kan maken. Bestel het via onze site of door even te bellen.”

TERUGLEZEN Vorig jaar belichte Mark Terlage in De Rijnpost elke maand een ander thema rond de uitvaart. Hij vertelde over het wensenboekje, uitvaartverzekeringen en manieren om het afscheid vast te leggen. Ook lijkwades, de Living Cocoon en natuurbegraafplaatsen kwamen aan bod. Wil je de artikelen nog eens teruglezen? Ze zijn op www.DeRijnpost.nl allemaal terug te vinden (klik hier voor een overzicht).

VRAGEN? ,,De artikelen zijn vorig jaar goed gelezen”, besluit Mark. ,,Heb je zelf een vraag over een thema dat nog niet aan bod kwam? Ik beantwoord die graag. Mail je vraag naar mark@markterlageuitvaartzorg.nl. Je krijgt uiteraard sowieso een reactie en een van de vragen beantwoord ik in deze maandelijkse rubriek. Schroom niet, geen vraag is te gek. We zijn je met onze kennis en ervaring graag van dienst.

Dit artikel wordt u aangeboden door Mark Terlage Uitvaartzorg, Parallelweg 30 Veenendaal, 0318-300725, info@markterlageuitvaartzorg.nl, www.markterlageuitvaartzorg.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 6 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46