Afbeelding
Fotostudio7
De specialist

Uitvaartverzekering, kapitaal of natura?

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Mark Terlage is uitvaartverzorger. Samen met Carla, Klasine en Anneke helpt hij families het afscheid van een dierbare vorm te geven. Mark en zijn team kunnen je alles vertellen over de praktische kant van een uitvaart, zoals bijvoorbeeld uitvaartverzekeringen. Mark legt uit wat het verschil is tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. 

,,Ook al hou je een uitvaart sober, je komt altijd voor bepaalde kosten te staan. Denk aan de laatste verzorging van de overledene en het vervoer naar de plek van de uitvaart. Het zijn uitgaven waar je niet onderuit komt”, vertelt Mark. 

,,Maar families willen eigenlijk altijd meer dan alleen dat basale. Er wordt meestal en rouwkaart verstuurd, er is gelegenheid tot condoleren, de familie kiest een nette rouwkist uit en er wordt passend vervoer geregeld. Allemaal zaken die geld kosten.”

NATURA Veel mensen kiezen ervoor om zich tegen die kosten te verzekeren. ,,Een prima keuze”, vindt Mark. ,,Sluit je een naturaverzekering af, dan gaat de uitvaartverzekeraar er vanuit dat je van zijn of haar diensten gebruik maakt. Je mag dan voor een bepaald bedrag een uitvaartlocatie kiezen en je kan een bepaald aantal kaarten versturen. Je bent gebonden aan het pakket en de diensten van de verzekeraar.” 

,,Heb je een naturaverzekering, maar wil je de uitvaart toch liever door een lokale uitvaarondernemer laten verzorgen, dan kan je de naturaverzekering ‘afkopen’. Je ziet dan af van de diensten die de uitvaartverzekeraar standaard aanbiedt en laat in plaats daarvan een bedrag uitkeren. Dat bedrag is alleen vaak lager dan de waarde in natura, hierover kunnen wij u verder informeren.”

KAPITAAL En hoe zit dat dan met een kapitaalverzekering, Mark? ,,Heb je een kapitaalverzekering afgesloten, dan krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd, waarvan je zelf de hele uitvaart mag regelen. Ik zeg ‘zelf’, maar een uitvaartondernemer helpt je daar uiteraard bij. Een kapitaalverzekering geeft je meer vrijheid.” 

,,Misschien wil je een bijzondere uitvaartauto omdat opa zo gek was op auto’s of wil je het afscheid laten vastleggen op beeld. Ik vind het mooi als je door de uitvaart heen iets proeft van wie de overledene was. Wat voor hem of haar belangrijk was in het leven. Onze ervaring is dat dat met een kapitaalverzekering vaak makkelijker te realiseren is dan met een naturaverzekering.”

Mark besluit: ,,Vaak wordt gedacht dat een naturaverzekering voordeliger is, maar onderaan de streep zijn de verschillen klein. Kies wat bij jou past. Wij denken graag mee. Als je de dingen nu goed regelt, geeft dat rust op het moment dat het nodig is.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Mark Terlage Uitvaartzorg, Parallelweg 30 Veenendaal, 0318-300725, info@markterlageuitvaartzorg.nl, www.markterlageuitvaartzorg.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46