Afbeelding
Fotostudio7
De Specialist

Van klassieke zwarte Cadillac tot rouwcaravan

Zakelijk

VEENENDAAL Mark Terlage is uitvaartverzorger. Samen met Carla, Klasine en Anneke helpt hij families het afscheid van een dierbare vorm te geven. Bij een uitvaart moeten veel keuzes worden gemaakt, ook op het gebied van rouwvervoer. 

Een traditionele, zwarte rouwauto is mooi, maar het is goed om te weten dat er ook alternatieven zijn, zowel in kleur als in model. ,,Misschien past een bordeauxrode of zelfs een witte auto veel beter bij de overledene. Soms gebruiken we een oldtimer Rolls Roys of Mercedes, heel stijlvol. Wij geloven dat details ertoe doen”, zegt Mark. ,,Denk ook eens na over de dragers van de kist en kies wat past. We zien steeds vaker dat kinderen, kleinkinderen of vrienden de kist zelf dragen. Heel persoonlijk. Wij kunnen klassieke dragers regelen, studenten in pak of in een nette spijkerbroek met overhemd; wat jullie willen.” 

BUITEN KADERS Mark Terlage verzorgde eens een uitvaart waarbij de overledene in een caravan werd vervoerd. ,,De meneer in kwestie was dol op zijn caravan. Toen de familie hoorde over de mogelijkheid om het lichaam in een rouwcaravan te vervoeren, was de keuze snel gemaakt. Er kan veel! Wat dacht je van een motor met een kist op het zijspan of een bakfiets met ruimte voor een kist? Mooi als nabestaanden buiten kaders durven te denken”, zegt Mark. ,,Het is onze taak om ze bewust te maken van alle mogelijkheden. Dat doen we met liefde voor het vak en met respect voor de overledene.”

VOLGVERVOER Sommige families willen een rouwstoet van traditionele, zwarte volgauto’s, anderen kiezen voor bijvoorbeeld een uitvaartbus. ,,De kist staat dan in het midden van een speciale touringcar en eromheen is plek voor geliefden. Dat kan ook heel mooi zijn. Wil je met eigen auto’s een rouwstoet vormen, dan verstrekken wij vlaggetjes die op de ramen van de auto kunnen worden bevestigd.”

ROUWSTOET Mark legt uit hoe het zit met de vlaggetjes op een rouwauto. ,,Op een rouwauto staan altijd vlaggetjes, of er nu wel of geen lichaam in ligt. Zijn de vlaggetjes zwart, dan is de auto leeg. Zie je drie witte, horizontale strepen op de vlaggen, dan wordt er een lichaam in vervoerd. Als weggebruiker moet je de volgauto’s van een rouwstoet op een gelijkwaardige kruising voorrang verlenen en je mag je een rouwstoet niet doorsnijden. Weet je even niet precies hoe het zit met de verkeersregels rond een rouwstoet, bedenk dan: respect tonen is altijd een goede keuze.’ 

,,Hoe persoonlijk een afscheid wordt, bepaal je zelf”, besluit Mark. ,,Wij denken graag met jullie mee en gaan tot het uiterste om de laatste  wensen van jullie geliefde te vervullen.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Mark Terlage Uitvaartzorg, Parallelweg 30 Veenendaal, 0318-300725, info@markterlageuitvaartzorg.nl, www.markterlageuitvaartzorg.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 8 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 15 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44