Afbeelding
Foto Pexels

Last minute een barbecue regelen doe je met deze tips

23 augustus 2022 om 07:00 Partnercontent

Een barbecue plan je vaak een tijdje van tevoren. Maar wanneer de wolken verdwijnen in Veenendaal en langzamerhand het zonnetje tevoorschijn komt, is een barbecue eigenlijk tóch het perfecte idee om van de avond te genieten. Maar, hoe regel je in een korte tijd nog een barbecue? Hieronder geven we je een aantal tips om alsnog last minute te kunnen barbecueën.

Tip 1: Bestel online bij The Butchery

Stel, je wil lekker uitgebreid barbecueën met de meest malse stukken vlees zoals côte de boeuf. Een optie om snel vlees in huis te krijgen is door het vlees online te bestellen bij The Butchery. Want voor 11.00 uur besteld is dezelfde avond nog bij jou thuis geleverd in Veenendaal, maar je kunt ook zelf de bezorgdatum kiezen. En bovendien is het aanbod in barbecuevlees hier erg breed. Zo kun je hier ook pulled pork kopen en andere malse stukken vlees.

Tip 2: Houd het simpel

Wanneer je onverwachts gaat barbecueën begrijpt iedereen dat je het niet over the top uitpakt. Houd het daarom simpel. Het vlees heb je besteld en dat zorgt waarschijnlijk al voor een beetje opluchting. Daarnaast kun je natuurlijk de bijgerechten gewoon ophalen uit de supermarkt bij je in de buurt, zoals stokbrood en salades. En goeie tip is om te kiezen voor kant-en-klare producten. Denk daarbij aan gesneden stokbrood, een kant-en-klare salade en sausjes uit fles. Dat scheelt een hoop voorbereidingswerk. En wanneer je helemaal geen tijd hebt om boodschappen te doen, kun je ook aan de gasten vragen of ze allemaal iets mee willen nemen.

Tip 3: Zorg voor ijskoud drinken

Een hapje en een drankje en de avond is compleet. Maar een lauw drankje bij het stukje vlees is niet bepaald verfrissend. Je kunt dan wel de koelkast op graadje 0 zetten of de drankjes in de diepvries leggen om snel koud drinken te hebben, maar hiervoor bestaat ook een andere manier. Vul een bak met water, doe hier wat ijsklontjes bij en strooi er zout over. Binnen een paar minuten zul je merken dat het drinken ijskoud is geworden.

Tip 4: Steek de barbecue alvast aan

Komen de gasten al over een uur? Dan is het belangrijk om nu alvast de barbecue aan te steken, helemaal als je een kolenbarbecue hebt. Zo’n barbecue heeft namelijk de tijd nodig om warm te worden. En wanneer jouw gasten arriveren, kunnen ze meteen plaatsnemen aan tafel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie