Afbeelding
OptiCool

Bespaar met aircosystemen van Opti-Cool

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Huiseigenaren gaan door gestegen energieprijzen nu actiever op zoek naar mogelijkheden om hun gas- en elektriciteitsverbruik te reduceren. Ze zetten de verwarming op 19 graden, isoleren hun huis beter, douchen korter of kijken naar alternatieven voor bestaande gasgestookte cv-ketels. Maar wat als deze cv-ketel nog tiptop in orde is?

Hoe gek het ook klinkt, airconditioning biedt uitkomst. Er zijn echter nogal wat vooroordelen. Zo zou airconditioning alleen kunnen koelen en erg veel energie verbruiken. Niets is minder waar. De huidige modellen bieden namelijk verrassend veel voordelen.

VERWARMEN MET AIRCONDITIONING In steeds meer woningen is een airconditioningssysteem geïnstalleerd. Deze wordt vaak alleen voor koelen gebruikt, maar is ook voor verwarmen te gebruiken. Daarnaast is een airconditioner energiezuinig, omdat - door de standaard warmtepompfunctie - het grootste deel van de energie uit de buitenlucht wordt gehaald. Dat zorgt ervoor dat het rendement drie tot vier keer zo hoog is als van een cv-ketel. Zeker nu, met de hoge gasprijs, kan daarmee op de energiekosten worden bespaard.

Een groot voordeel van verwarmen en koelen met een airconditioner is dat je in relatief korte tijd een ruimte op de gewenste temperatuur kunt brengen. Zo hoeft de thuiswerker niet de volledige woning te verwarmen of te koelen als hij toch van 9 tot 5 vooral in dezelfde werkruimte zit. Met een Multi Split airco is het zelfs mogelijk meerdere ruimtes individueel te verwarmen of koelen.

SLIMME TECHNOLOGIE INZETTEN Door gebruik te maken van een airconditioner die in verbinding staat met het internet, worden functionaliteiten toegankelijk waarmee energiebesparing, comfort en bediening vanuit elke willekeurige locatie mogelijk is. Het energieverbruik is op afstand uit te lezen en kan met behulp van energiebesparende opties worden teruggedrongen.

Kortom, verduurzamen -ook met behoud van de huidige cv-ketel- was nog nooit zo makkelijk.

Indien de huiseigenaar nog meer of op een andere manier wil besparen bieden wij tevens de warmtepompboiler aan. Deze boiler is een stuk energiezuiniger dan een elektrische boiler omdat het de energie voor 75 procent uit de lucht haalt. U bespaart hiermee gas en elektra. 

Steeds vaker krijgen wij de vraag of er ook manieren zijn om de investering te financieren zodat men deze winter nog kan besparen. Wij hebben hiervoor een partner gevonden, waar u vrijblijvend een gesprek kan inplannen. Samen kunt u de mogelijkheden bekijken. Denk hierbij aan het warmtefonds en de regelingen die gemeente Veenendaal aanbiedt. 

Bel ons voor meer informatie: Opti-Cool 0318-240001 of mail naar kantoor@opti-cool.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Opti-Cool. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46