Warmtepompboilers van OptiCool/OptiHeat

Zakelijk

VEENENDAAL Met een toenemende nadruk op milieubewuste energieoplossingen, halen de warmtepompboilers van OptiCool 75 procent van zijn energie uit de buitenlucht. Deze hernieuwbare energiebron zet lage temperatuur om in hoge temperatuur met behulp van een warmtewisselaar. 

Zo zorgt het voor een indrukkende energiebesparing van 70 procent ten opzichte van een conventionele elektrische boiler, en nog belangrijker: er is geen aardgas meer nodig voor het verwarmen van het douche- en kraanwater.

WARMTEBATTERIJ ,,Omdat de salderingsregeling voor zonne-energie wordt afgebouwd, is terug leveren van stroom aan het energienet steeds minder aantrekkelijk. In plaats van slechts 0,07 euro per kWh te ontvangen bij terug levering, gebruik je bij een warmtepompboiler deze stroom om zelf aardgas te besparen. De warmtepompboiler functioneert zo als een warmtebatterij”, legt Nienke Hovestad van OptiCool uit. Door (overtollige) zonnestroom om te zetten in warm water, in plaats van aan het elektriciteitsnet te leveren, wordt je eigen energie binnenshuis bewaard voor later gebruik (douchen). Dit is te vergelijken met een accu.

GEEN GAS Bezuinig op je energiekosten, kortom het verbruik moet omlaag. ,,En dat kan met een warmtepompboiler”, vervolgt Hovestad. ,,Het apparaat vervangt een reguliere boiler en niet de cv-ketel. Hij regelt alleen het warme water. Dit doet de warmtepompboiler door, met behulp van een beetje stroom, de benodigde warmte uit de lucht te onttrekken. Hiermee wordt het water verwarmd en op temperatuur gehouden. Perfect voor een lekker warme douche, op ieder moment van de dag. Daar komt dus geen druppel gas bij kijken. Sterker nog, als je het combineert met zonnepanelen, dan kost het geen cent. Wanneer u geen verwarming gebruikt (zomermaanden) en u heeft een boiler van OptiCool gebruikt u geen gas.”

De warmtepompboilers van OptiCool meten 200 of zelfs 270 liter. ,,Je zou denken dat om al dit water te verwarmen een enorme hoeveelheid stroom, en dus zonnepanelen, nodig is. Maar dat valt dus wel mee”, legt Nienke uit. ,,Zo’n boiler verbruikt bij normaal gebruik, binnen een gezin met drie personen, ongeveer 650 kWh. In de regel zijn dat twee à drie zonnepanelen.”

Het is volgens Hovestad het perfecte moment. ,,Er is geen beter moment om bij OptiCool een warmtepompboiler aan te schaffen, dan nu. De overheidssubsidies op een boiler zijn momenteel tot 950 euro. Netto ben je bij ons ongeveer 2200 euro kwijt. En dan hebben wij hem voor jou volledig geïnstalleerd!”

Let op: Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie op een warmtepomp moet de installatie gedaan zijn door een bouwinstallatiebedrijf. Ook voor de fabrieksgarantie van de warmtepompboilers geldt deze eis. Kijk voor meer informatie op www.opti-cool.nl of bel: 0318-240001.

Dit artikel wordt u aangeboden door OptiCool. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 9 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44