Een warmtepompboiler van Opti-Cool is geïnstalleerd in een handomdraai.
Een warmtepompboiler van Opti-Cool is geïnstalleerd in een handomdraai. Opti-Cool

Warmtepompboiler van Opti-Cool bespaart

13 april 2022 om 15:26 Zakelijk

VEENENDAAL Wéér meer betalen dan voorheen?! Het is elke keer weer slikken wanneer de energiekosten van de rekening worden afgeschreven. Daarom tijd om het energieverbruik drastisch te verlagen. Een warmtepompboiler van Opti-Cool kan hierbij flink helpen.

Opti-Cool is gespecialiseerd in installatie en onderhoud van aircosystemen. ,,We moeten van het gas af”, zegt Nienke Hovestad van Opti-Cool. ,,Het verbranden ervan is slecht voor het milieu. Daarnaast wordt gas steeds slechter voor de portemonnee.”

Een warmtepompboiler helpt om te besparen op energiekosten en het verbruik omlaag te brengen. ,,Zo’n apparaat vervangt een reguliere boiler, niet de cv-ketel. Hij regelt alleen het warme water.”

Dit doet een warmtepompboiler door – met behulp van een beetje stroom – de benodigde warmte aan de lucht te onttrekken. Hiermee wordt het water verwarmd en op temperatuur gehouden. Perfect voor een lekker warme douche, op elk moment van de dag.

ZONNEPANELEN ,,En daar komt dus geen druppel gas bij kijken. Sterker nog, als je een warmtepompboiler combineert met zonnepanelen, kost jouw energieverbruik geen cent.”

De warmtepompboilers van Opti-Cool meten 200 of zelfs 270 liter. Je zou denken dat om al dit water te verwarmen een enorme hoeveelheid stroom – en dus zonnepanelen – nodig is. ,,Maar dat valt wel mee. Zo’n ding verbruikt bij normaal gebruik, binnen een gezin met drie personen, ongeveer 700 kWh. In de regel zijn dat twee à drie zonnepanelen.”

Heb je meer panelen, dan is er een kans dat je meer stroom opwekt dan nodig. Op dit moment levert dat nog geld op, maar als het aan Den Haag ligt, wordt dit terug te verdienen bedrag de komende jaren langzaamaan naar nul gereduceerd. ,,Dan wil je dus eigenlijk je zelf opgewekte energie opslaan. Dat kan met zo’n warmtepompboiler. Omdat het water in die boiler zo lang warm blijft, fungeert dit apparaat eigenlijk als een soort accu.”

De overheidssubsidies op een warmtepompboiler lopen momenteel op tot zo’n 950 euro. ,,Netto ben je bij Opti-Cool ongeveer 2200 euro kwijt, inclusief installatie. Met de huidige gasprijzen bespaar je tot wel 500 euro op jaarbasis. Zo’n boiler is dus goed voor het milieu én voor de portemonnee.”

Opti-Cool Ede/Veenendaal, Lorentzstraat 4-7, 6716 AD Ede. Meer informatie op www.opti-cool.nl of 0318-240001.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Opti-Cool Ede/Veenendaal. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie