,,Je kunt hier heerlijk wegkijken, probeer het maar eens.”
,,Je kunt hier heerlijk wegkijken, probeer het maar eens.” Fuut

Welkom bij De Fuut, warme huiskamer in Oost

· leestijd 1 minuut Zakelijk

VEENENDAAL Gastvrijheid zit Nicolien Edink in het bloed. Ze wordt blij als ze haar gasten een mooi moment kan bezorgen, of dat nu is terwijl ze genieten van een kop koffie met huisgemaakt gebak of een dinertje. Niet zo verrassend dus dat ze al sinds haar 16e in de horeca werkt. Wat wel verrassend is? Haar nieuwe concept De Fuut, horecazaak aan het Waterplein en aanwinst voor Veenendaal-Oost. De Fuut is elke dag open voor koffie en lunch. Op donderdag tot en met zondag kan je er ook dineren.

Best kans dat je Nicolien kent van Espressobar de Fazant dat ze tot een groot succes maakte. ,,Na zeven jaar Fazant was ik toe aan een volgende stap en dit was een logische keuze”, verklaart ze de geboorte van De Fuut. ,,Je kunt De Fuut het neefje van de Fazant noemen. Ik woon met mijn gezin in Veenendaal Oost. Het is hier heerlijk wonen, maar er ontbrak wat mij betreft nog iets. Ik wilde graag een plek creëren waar mensen uit de wijk kunnen samenkomen. Een soort gezamenlijke huiskamer waar je de dag begint als je de kinderen naar school hebt gebracht. Een plek waar je met vriendinnen geniet van een high tea of een lunch met lekkere broodjes en goedgevulde salades. Een gezellige gelegenheid waar je even je laptop openklapt of afspreekt met zakelijke relaties. Iets als de Fazant, maar dan met ook lunch en diner.”

ELKE DAG OPEN Na een poosje op het idee te hebben gebroed, kroop De Fuut uit haar ei. Het is een jonkie dat met de dag steviger op haar pootjes staat. ,,Dat klopt”, zegt Nicolien opgewekt. ,,Om ons heen moet nog een en ander gebeuren, maar De Fuut is helemaal af! Dagelijks weten velen de weg hiernaartoe te vinden. We zijn via de Van Essenlaan-Groenplaats bereikbaar met de auto en de fiets. Of je komt via het bruggetje bij de Veenraden. Parkeren is hier geen probleem. Je bent welkom, we hebben veel te bieden! Goede WiFi, een speelhoekje voor de kleintjes en een fijn uitzicht. Je kunt hier heerlijk wegkijken, probeer het maar eens.”

CULINAIRE VERRASSING In de keuken zwaait Simon de scepter. Nicolien laat hem met een gerust hart zijn creatieve gang gaan. ,,Simons stijl sprak me aan: bijzonder en tegelijkertijd toegankelijk. Gaaf hoe hij het voor elkaar krijgt om onze gasten telkens weer culinair te verrassen. Neem even rustig de tijd voor zijn gerookte entrecote of ga voor een wat snellere hap, zoals een heerlijke saté of surf ’n turf. Simon en ik hebben één en hetzelfde doel: mensen laten genieten van een momentje bij De Fuut. Het leven is al druk genoeg. Jezelf een beetje verwennen op z’n tijd is geen gek idee.”

Wil je een feestje of borrel geven bij De Fuut? Nicolien denkt graag met je mee. Als je geen tijd hebt om te koken, bestel je via Fuut.nl/afhalen een gezonde en betaalbare afhaalmaaltijd. Lekker makkelijk. De deuren van De Fuut staan voor je open. Welkom!

Info: www.fuut.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Fuut. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

Nicolien Edink van Fuut: ,,Ik wilde graag een plek creëren waar mensen uit de wijk kunnen samenkomen."
advertentie
advertentie
Afbeelding
Bewoners met de schrik vrij na Veenendaalse slaapkamerbrand 2 minuten geleden
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 14 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 16 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 19 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 20 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden