Burgemeester Gert-Jan Kats.
Burgemeester Gert-Jan Kats. Gemeente Veenendaal

Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel

Politiek

VEENENDAAL Burgemeester Gert-Jan Kats heeft voornemens om een buitenlandse dienstreis te gaan maken naar Brussel. Hij wil daar met een delegatie van Regio Foodvalley volgende maand deelnemen aan een evenement over regionale en stedelijke politiek.

door Peter Kuijpers

De European Week of Regions and Cities (EWRC) zal in oktober opnieuw in Brussel plaatsvinden. Dit jaarlijkse evenement is georganiseerd door de Europese Commissie en het Europese Comité voor de Regio’s. Zij richt zich op regio’s en steden en regionale en stedelijke politiek. Een vertegenwoordiging van bestuurders uit de Regio Foodvalley zal hier een aantal belangrijke netwerkbijeenkomsten en een workshop bijwonen over de gang van zaken in Brussel. Het college heeft aangekondigd dat burgemeester Gert-Jan Kats samen met een aantal andere leden van het bestuur van de Regio Foodvalley hier aan wil gaan deelnemen.

Verder zal de groep in het Huis van de Provincies met bestuurders van vergelijkbare Nederlandse regio’s, zoals AgriFood Capital en Greenport Venlo, in gesprek gaan met leden van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland; de ambassade van Nederland bij de Europese Unie. En tevens zullen hierbij enkele Nederlandse leden van het Europese Parlement bij aanwezig zijn. Het gezelschap verwacht in de middag van deze tweede dag al weer terug te reizen. De Regio Foodvalley zal de rekening oppakken voor de reis- en verblijfskosten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 16 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 23 uur geleden