Afbeelding
VVD Veenendaal

Eigen warmtebedrijf opgericht voor Groenpoort

15 juni 2022 om 14:09 Politiek

VEENENDAAL Aan het uitwerken van de Warmtevoorziening Groenpoort is de gemeente nog niet toegekomen. Zij moest eerder zelf actie ondernemen, omdat het oprichten van een warmtebedrijf met een marktpartij niet lukte. Hierop heeft de gemeenteraad besloten een eigen warmtebedrijf op te richten; DEVO Holding. DEVOG moet vervolgens het collectieve warmtesysteem in de nieuwe woonwijk in Veenendaal-Oost gaan opzetten.

De ChristenUnie en tevens de SP hadden vragen gesteld over de voortgang van dit onderwerp. ‘Op de raadscommissiekalender staat voor juni ook de warmtevoorziening Groenpoort geagendeerd. Echter is er geen voorstel of uitstelmemo ontvangen. Graag ontvangen wij een update van dit onderwerp’, gaf de ChristenUnie aan. ‘Wat is de huidige stand van zaken? Waarom kon het college de gemeenteraad niet op tijd informeren?’ wil de SP verder weten. 

Het college heeft hierna alsnog een uitstelmemo gestuurd. Er moet een Plan van Aanpak komen voor inwonerscoöperatie over een collectief warmtesysteem voor DEVO Groenpoort, DEVOG. Veenendaal gaat onderzoeken hoe zij hier vorm aan kan geven.

De gemeenteraad had op haar agenda staan hier deze maand verdere informatie over te ontvangen. De twee partijen misten het onderwerp op de agenda en nu heeft het college alsnog aangegeven dit later te gaan behandelen. ‘Er is nog geen gelegenheid c.q. capaciteit beschikbaar geweest tot heden om met uitwerking van de onderwerpen aan de slag te gaan’, geeft het college aan. 

Wel heeft zij al contact gelegd met de provincie Utrecht om een onderzoek naar de inwonerscoöperatie te starten. En zij heeft gesprekken gehad met Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost, OVO, over de participatie door bewoners. Burgemeester en wethouders gaan later terugkomen op de ontwikkelingen voor een collectief warmtesysteem in Groenpoort. Mogelijk kan zij deze maand nog een inhoudelijke update geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie