Afbeelding
OVO

Groenstrook tussen Groenpoort en Buurtstede in Veenendaal-Oost

7 februari 2022 om 07:22 Natuur en milieu

VEENENDAAL Het nieuwste en laatste deel van Veenendaal-oost, deelplan Groenpoort, kan de gemeenteraad zonder zienswijze behandelen. Na eerdere inspraken zijn gesprekken geweest tussen de bewoners en de ontwikkelaar met als resultaat dat er nu toch een groenstrook in het plan is ingetekend. Daardoor kan Veenendaal nu het ontwerpbestemmingsplan vast gaan stellen.

door Peter Kuijpers

,,Er zijn geen zienswijze op het bestemmingsplan Veenendaal-oost deelplan Groenpoort zoals dit nu in behandeling is’’, vertelt wethouder Engbert Stroobosscher. Eerder had een aantal bewoners van De Erven aangegeven dat de robuuste brede groenstrook die zij dachten te krijgen niet langer in de plannen stond. Hierop hadden zij bij de gemeente zienswijzen ingediend. 

Bij de behandeling in de commissie vonden enkele raadsleden het vreemd dat de bewoners niet waren betrokken in de plannen. ,,Ik heb toen gevraagd hoe dit zat”, aldus de wethouder. ,,Er was wel geparticipeerd ten hoogte van de Buurtlaan en de manage. De ontwikkelaar had de zuidkant van het deelplan niet in beeld en dat er iets zou spelen. Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO) heeft alsnog met deze bewoners gesproken Zij hadden andere verwachtingen en de partijen zijn er gezamenlijk uitgekomen.’’

OVERLEG OVO heeft met de bewoners een aantal afspraken vastgelegd. In het bestemmingsplan waar de gemeente nu is gevraagd goedkeuring op te geven komt een 45 meter brede strook tussen de bestaande en toekomstige woningen. Het terrein tussen deze huizen in het noorden van Buurtstede tot aan de bebouwing aan de zuidzijde van de Spitsbergenweg krijgt nu een bestemming Groen.

Voor de woningen aan beide zijden ligt een straat en door het groen zal een fietspad en een voetpad lopen. De zuidzijde krijgt een groenstrook van zes meter met sloot en bomen. Aan de noordzijde komt bij de bestaande woningen een twintig meter brede groenstrook met ruimte voor een bomenrij, sloot, speeltuin en struikgewas. OVO heeft in haar brief naar de bewoners hen bedankt voor de constructieve wijze waarop zij in de afgelopen weken samen zijn opgetrokken en een akkoord hebben bereikt.

INGETROKKEN De indieners van de nu ingetrokken zienswijze kunnen zich vinden in deze aanpassingen. ,,Al hoewel de groenstrook niet aan de geschapen verwachting van destijds zal voldoen, zijn we tevreden met de afspraken die gemaakt zijn met OVO. En ook met het feit dat er nu wel een groenstrook gerealiseerd gaat worden aan de zuidzijde van Groenpoort. We vertrouwen erop dat de afspraken zoals ze gemaakt zijn met OVO zullen worden uitgevoerd. Wij danken de raad voor het feit dat, mede dankzij hun inspanning, we in gesprek konden gaan met OVO over het ontwerpbestemmingsplan Groenpoort’’, aldus mevrouw Kroon, die eerder ook namens de bewoners sprak. 

De aanpassingen liggen nu voor bij de raadscommissie, zodat deze een beslissing kan gaan nemen of zij met dit bestemmingsplan voor Groenpoort kan instemmen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie