Afbeelding
BDU media

Lijsttrekkers Rhenen met elkaar in debat

28 februari 2022 om 07:09 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

RHENEN De gemeente Rhenen houdt op vrijdag 11 maart een verkiezingsdebat. In Rhenen doen negen politieke partijen mee aan de verkiezingen van 16 maart. Alle lijsttrekkers nemen deel aan dit verkiezingsdebat in de Gedachteniskerk aan de Herenstraat. 

Deze vierjaarlijkse verkiezingsdebatten zijn inmiddels een drukbezochte traditie in Rhenen. Kandidaat-raadsleden, lijstduwers, leden van politieke partijen, campagnevoerders, burgers, en vertegenwoordigers van belangenorganisaties komen kijken hoe hun lijsttrekker het doet in het debat. Meestal is het een geanimeerde en gezellige bijeenkomst, met bezoekersaantallen van 70-150 personen. De lijsttrekker van elke partij is uitgenodigd om mee te doen aan het debat.

De lijsttrekkers zijn Bart van der Tang (SGP), Leo Schenk (VVD), Gabriëlle Geerts (Progressief Rhenen/GROEN LINKS), Bart Oosterhoff (ChristenUnie), Geertje Wiesenekker (Rhenens Belang), Caroline Folmer (D66), Bert Fintelman (CDA), Eef Brouwer (PvdA) en Rob van der Zee (Trots op Nederland/TROTS). Het debat wordt geleid door debatdame Elisabeth van den Hoogen. 

Het debat start om 20.00 uur. Het publiek kan live aanwezig te zijn en inbreng te leveren voor het debat. Het debat is digitaal te volgen via de website van de gemeente Rhenen (www.rhenen.nl/stemmen) en via de lokale omroep Rhenen (www.xon.nu/rhenenkiest). Wie live aanwezig wil zijn dient zich aan te melden via griffie@rhenen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie