Afbeelding
SGP

SGP Rhenen stelt kandidatenlijst vast

14 januari 2022 om 15:34 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

RHENEN Tijdens de laatstgehouden ledenvergadering heeft het SGP-bestuur de lijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 in Rhenen vastgesteld.

De lijst bestaat uit nieuwe en vertrouwde gezichten, afkomstig uit Achterberg, Elst en Rhenen. Lijsttrekker is Bart van der Tang (Rhenen). Hij is momenteel fractievolger voor de SGP en inmiddels een bekend gezicht, onder meer vanwege de petitie voor verbreding van de Rijnbrug die inmiddels al meer dan duizend keer is ondertekend.

De nummers 2 en 3 zijn Gert Hovestad en Marco Mulder. Gert Hovestad komt uit Elst en is sinds 2014 voor de SGP actief. Marco Mulder woont in Achterberg en is sinds 2018 raadslid. Beide hebben al veel ervaring met de Rhenense politiek.

Op plaats 4 staat Jan Bosch en op plaats 5 Peter de Rooij, de huidige wethouder. De Rooij is tevens de kandidaat-wethouder, mocht de SGP opnieuw na de verkiezingen opnieuw aan de coalitie deelnemen.

Lijstduwer van de SGP-lijst is dhr. J. Karens, beter bekend als ‘meester’ Karens, voormalig directeur van de Eben Haëzerschool in Rhenen. Ds. De Deugd, sinds 2020 predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente Elst (U) is eveneens op de lijst te vinden. Andere meer bekende SGP-ers zijn de agrariër G. van Laar jr. (betrokken bij LTO) en P.W. Moens (bestuurder Vereniging Gereformeerd Onderwijs).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie