Op de foto staan van links naar rechts achter: David Hulsebosch, Bert Arissen, Walther Veltman, Ana Hulsebosch, Philip Hulsebosch, Henri Pabst-van ‘t Slot. Op de foto staan van links naar rechts voor: Coen Bogaard, Hennie Henken, Willem
Oorschot, Matthijs Henken, Geertje Wiesenekker.
Op de foto staan van links naar rechts achter: David Hulsebosch, Bert Arissen, Walther Veltman, Ana Hulsebosch, Philip Hulsebosch, Henri Pabst-van ‘t Slot. Op de foto staan van links naar rechts voor: Coen Bogaard, Hennie Henken, Willem Oorschot, Matthijs Henken, Geertje Wiesenekker. Sianne van Beijnen

Rhenens Belang presenteert kandidatenlijst

· leestijd 1 minuut Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

RHENEN Rhenens Belang heeft haar kandidatenlijst voor  de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gepresenteerd. Lijsttrekker is Geertje Wiesenekker. 

Dit wordt haar vierde termijn als volksvertegenwoordiger van Rhenens Belang. Als geboren en getogen Rhenense vindt zij het heel belangrijk om een bijdrage te leveren aan een gezonde en evenwichtige Rhenense samenleving. ,,Lokale politiek hoort ten goede te komen aan alle inwoners  en niet afhankelijk te zijn van Haagse partij invloeden. Het draait om Rhenen en niet om Den Haag”, aldus Wiesenekker. 

Willem Oorschot uit Elst staat op nummer 2 van de kieslijst. Vanaf 2020 heeft hij Ana Hulsebosch vervangen. ,,Er moet nog veel werk worden verricht en ik ga mij hier de komende vier jaar vol voor inzetten”, aldus Oorschot. Vragen en reacties van inwoners en ondernemers worden adequaat opgepakt en behandeld. De  nummer drie op de lijst is nieuw: Henri Pabst-van ‘t Slot. Hij was als oud-Veenendaal inwoner jarenlang actief voor ProVeenendaal. Hij heeft stage gelopen in de Tweede kamer en heeft zowel in de politiek als in het bestuur gezeten van diverse lokale politieke organisaties. Pabst-van ‘t Slot: ,,Ik kwam in contact met Rhenens Belang doordat zowel zij als ProVeenendaal lid zijn van de lokale provinciale afdeling U26GEMEENTEN. Het klikte meteen, vooral wat betreft standpunten en werkwijze.’” In december 2019 is hij verhuisd naar Elst en sloot zich aan bij Rhenens Belang. 

Coen Bogaard (nummer 4) is 27 jaar oud en sinds zijn vierde jaar inwoner van Rhenen. Hij is werkzaam in de ICT, volgt een avondstudie  en wordt binnenkort vader.  Dat is een drukke agenda, maar zijn betrokkenheid bij Rhenen is zo groot dat hij ook in politiek opzicht wil bijdragen aan de maatschappij. Bert Arissen staat op nummer 5. Momenteel is hij fractievolger, maar hij is ook ondernemer, atoomdeskundige en docent scheikunde. Hij heeft veel kennis in huis met betrekking tot duurzaamheid. ,,Rhenens Belang staat voor een betaalbare en reële energieoplossing waar ik met mijn brede en praktische kennis graag een nuttige bijdrage aan lever’, aldus Arissen.

Hennie Henken vertegenwoordigt de agrarische sector in de partij. Momenteel is hij fractievolger: ,,De komende raadsperiode wordt belangrijk voor de agrarische ondernemers met discussies over onder andere landbouw-transitiegebied en WOZ over landbouwgronden. Als fractiespecialist zal ik Rhenens Belang adviseren en ondersteunen.” 

,,Ik maak graag plaats voor nieuwkomers en specialisten die de partij een flinke boost gaan geven”, zegt Ana Hulsebosch (nummer 6 op de lijst). Zij heeft zes jaar ervaring als Rhenens Belang raadslid en daarna als fractievolger. Ook heeft zij zich als betrokken inwoner via het wijkcomité ingezet voor de leefbaarheid van Achterberg en bij de projectgroep ‘WijWillenVeiligOversteken’ ingespannen voor een veilige oversteek tussen Achterberg en Rhenen. 

De volledige kieslijst is te vinden op www.rhenensbelang.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 12 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 14 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 20 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden