Afbeelding
Theater Lampegiet

Driehonderd bezoekers bij gevarieerde kick-off in Theater Lampegiet

1 juni 2023 om 15:31 Podiumkunsten

VEENENDAAL Driehonderd theatervrienden en relaties kwamen woensdag naar Theater Lampegiet om op sprankelende wijze de aftrap van de kaartverkoop voor seizoen 2023/2024 bij te wonen. Het was voor het eerst sinds 2019 dat er weer zo’n grootse seizoensaankondiging werd gevierd.

De avond werd levendig geopend door Cesar Zuiderwijk van Golden Earring, die speciaal hiervoor was opgetrommeld. Hij gaf alvast een voorproefje van zijn solovoorstelling op 8 februari. Hierna werd het publiek glansrijk welkom geheten door theaterdirecteur Patrick Marcus. Die deze keer werd bijgestaan door de nieuwe programmeur, Inge Brandt, de co-presentator van de avond. Samen namen ze per genre de programmering van het seizoen door; muziek, toneel, dans, musical, cabaret, circus, opera, familievoorstellingen, specials en evenementen. 

BEKEND EN ONBEKEND, GROOT EN KLEIN

Vele bekende namen van grote cabaretiers en muzikanten werden getoond, veelal met videobeelden, die soms speciaal voor dit publiek waren ingesproken. Ook is er komend seizoen veelvuldig ruimte voor aanstormend talent, die zowel in de theaterzaal optreden, als in de café-achtige stand-up comedy setting in de foyer van Theater Lampegiet. Ook voor voorstellingen met een high tea en voor jeugdvoorstellingen wordt de foyer ingezet, voor een intieme entourage. Daarnaast komen er weer zes muzikale vrijdagavonden in de zaal van Spectrum aan het Kees Stipplein.

LIVE THEATER

Om de slogan Uitgaan is Aangaan letterlijk luister bij te zetten, werden er alvast enkele gepassioneerde live optredens uit veelbelovende voorstellingen gegeven. Milène van der Smissen gaf een spoedcursus over muziek-icoon Dolly Parton (26 januari). Ilse Warringa en Rop Verheijen droegen alvast teksten voor uit de muzikale komedie, voortbordurend op het werk van Jane Austen, onder de titel De Ongeplukte Zusters (19 oktober), die Ilse momenteel aan het schrijven is. 

Zeer bijzonder wordt het theaterexperiment ATMEN van Nicole Beutler Projects op 13 oktober. Het rode pluche in de zaal wordt onderdeel van een fictieve overgroeide ruïne waarin hybride wezens samen met het publiek in het jaar 2200 na een ecologische transformatie weer ademhalen. Justa ter Haar vertelde er vol vuur over. Als klapper van de avond werd het lied Non, je ne regrette rien vertolkt door Suzan Seegers, uit de nieuwe musical over het leven van Edith Piaf. Piaf staat op 10 januari bij Theater Lampegiet.

BROCHURE

Aan het einde van de avond werd er, onder het genot van een glas bubbels, de gloednieuwe theaterbrochure uitgedeeld. Deze is vanaf nu af te halen bij de theaterkassa en in de bibliotheken in de regio. De voorverkoop start op donderdag 8 juni om 10:00 uur, bij de kassa en op www.lampegiet.nl 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie