Een stralende Jeanine van der Linden, een van exposanten, poseert bij haar tekeningen.
Een stralende Jeanine van der Linden, een van exposanten, poseert bij haar tekeningen. Stichting Reinaerde

Kunstenaars van Reinaerde exposeren in Theater Lampegiet

13 maart 2022 om 13:56 Kunst

VEENENDAAL In de foyer van Theater Lampegiet zijn steeds wisselende exposities van kunstenaars uit Veenendaal en omgeving te zien. Tot juni aanstaande zijn de tekeningen en schilderijen te zien van het kunstatelier van Arbeidscentrum Veenendaal.

Jeanine van der Linden, Eva Hoogendoorn, Margretha de Witter, Skyler Bos en Sylvia Harmsen zijn kunstenaars van Reinaerde Veenendaal. Zij maken hun tekeningen en schilderijen bij het kunstatelier aan de Duizend Roeden 4. Hun inspiratie komt uit de muziek, sociale media, door wat ze meemaken, van wie ze houden en wat hen interesseert.

Het onderwerp van deze tentoonstelling is ‘(on)Bekende mensen’. Kunstenaars hebben portretten geschilderd van mensen die we allemaal kennen, maar ook van mensen van wie we het bestaan niet kennen. Ze komen samen in Theater Lampegiet. Daarmee gaat een wens in vervulling van de kunstenaars die graag willen dat hun werk gezien wordt door een breed publiek.

Het kunstatelier is onderdeel van Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal en biedt werk aan mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Het Arbeidscentrum van Reinaerde biedt verschillende werkplekken: de fietsenwerkplaats; de houtwerkplaats; bij ‘gered gereedschap’; industrie of inpak; dienstverlening; het kunst- en naaiatelier en de bakkerij. Reinaerde biedt in de regio Veenvallei (ambulante) ondersteuning aan kinderen, jeugd en volwassenen op het gebied van wonen, werk en dagbesteding en werkend leren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie