Afbeelding
Pieter Vane

Feestelijke opening nieuwe locatie De Bombardon

12 november 2021 om 10:08 Maatschappelijk

VEENENDAAL Dagbesteding De Bombardon heeft woensdag haar nieuwe onderkomen feestelijk in gebruik genomen. Na tien jaar aan de Achterkerkstraat 14 in Veenendaal is De Bombardon, onderdeel van Reinaerde, nu verhuisd naar het voormalige VVV-kantoor bij Theater Lampegiet. 

De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Gert-Jan Kats in aanwezigheid van wethouder Martijn Beek en veel mensen van de Bombardon. Vooraf werden er door medewerkers en de burgemeester toespraken gehouden waarin werd ingegaan op de activiteiten en het sociale nut van dagbesteding De Bombardon voor de Veenendaalse samenleving. Met het afsteken van confettibommen tenslotte gevolgd door applaus van de vele belangstellenden werd De Bombardon officieel geopend. 

De burgemeester ontving enige geschenken zoals een schilderij, wethouder Martijn Beek kreeg een tas aangeboden met daarop het logo van de Bernard van Kreelpoort. Binnen werd door de cliëntenraad van De Bombardon een beamerpresentatie gegeven over de activiteiten van de organisatie. De cliëntenraad komt één keer per maand bij elkaar. De inrichting is verzorgd door cliënten van Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal.

Woordvoerder Cora van der Poel laat over de veranderingen weten: ,,In de jaren dat De Bombardon op de Achterkerkstraat zat hebben we ons steeds meer ontwikkeld van een mooie winkel met ateliers waar mensen met een beperking werken; naar echt meedoen in Veenendaal. De mensen van de Bombardon hebben iets te bieden en bij te dragen. Bij Reinaerde bouwen we samen aan een betere wereld om ons heen. Waarin iedereen een rol van betekenis heeft.
De nieuwe locatie naast onze samenwerkingspartner de Lampegiet biedt voor cliënten heel veel mogelijkheden. We hebben een post.nl punt; er is een koffiecorner en we verkopen mooie producten gemaakt door cliënten Reinaerde. Daarnaast biedt het een mooie uitvalsbasis om klussen in de nabije omgeving te doen. Cliënten doen werkzaamheden voor de Restore of werken in de ouderenzorg. Soms een uurtje voor een klus en soms wat langer in een groep. Anderen bezorgen taarten bij de plaatselijke horeca en brengen koffie rond op de markt. Er zijn heel veel mogelijkheden.”

Niet alle mensen zijn meegegaan van de Bombardon naar het nieuwe pand. De bakkerij; kunstatelier en textielatelier hebben hun plek gevonden op Arbeidscentrum Veenendaal, waar al de houtwerkplaats; fietsenwerkplaats; dienstverlening en ‘inpak en industrie’ gevestigd zijn.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie