Afbeelding
Luuk Braun

Symphonic Rock Night naar theater Lampegiet

6 april 2022 om 14:29 Muziek

VEENENDAAL In het nog prille theaterseizoen staat de Symphonic Rock Night -met de uit Veenendaal afkomstige toetsenist David Quakkelaar- op zaterdagavond 16 april in Theater Lampegiet.

Muziekliefhebbers die bands als Pink Floyd, Genesis, Supertramp, Marillion, Focus en Solution waarderen, kunnen dan genieten van negen door de wol geverfde profmuzikanten. De voorstelling gaat om 20.15 uur van start en duurt inclusief pauze ruim 2,5 uur. De ticketverkoop loopt erg goed, maar er zijn nog kaarten.

KLASSIEKERS De in Veenendaal opgegroeide keyboardspeler David Quakkelaar is een van de twee toetsenisten van de show. Hij zegt: ,,We spelen klassiekers van bands als Yes, Genesis, Supertramp, Pink Floyd, Marillion en Rush en de Nederlandse bands Focus, Solution en Earth & Fire. In de laatste jaren zijn we in de theaters meerdere malen de allerbeste tributeband in dit genre genoemd. Ook in de huidige show, met legendarische nummers als Crime of the Century van Supertramp, Money van Pink Floyd, In the cage van Genesis en Kayleigh van Marillion, blijven we daarbij heel dicht bij het origineel.”

DOELGROEP De Symphonic Rock Night toert vanaf 11 september tot en met 14 mei 2022 langs 25 Nederlandse theaters. Quakkelaar: ,,Van Luxor Rotterdam tot Weert en van het Belgische Mol tot Stadskanaal. Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. Afgelopen seizoen waren de schouwburgen vaak al maanden van te voren stijf uitverkocht. De waardering, die werd gemeten via een reactieformulier, gaf over de hele tournee een rapportcijfer van 9.3 aan. Het publiek was lovend. De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij willen niet meer uren staan, maar zitten liever in een lekkere stoel. Zij hebben vaak ook de financiële armslag om een kaartje te kopen voor een avondje genieten in de schouwburg. Voor die mensen doen we het.”

De kaartverkoop is reeds gestart bij theater Lampegiet (www.lampegiet.nl) en de nationale theaterkassa (www.ntk.nl). Meer info over de band staat op www.symphonicrocknight.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie