Afbeelding
Photo by Hermes Rivera on Unsplash

Vegan lifestyle uitproberen? Zo begin je!

14 februari 2023 om 07:20 Partnercontent

Vegan of veganistisch eten betekent dat je geen dierlijke producten eet of drinkt, maar bijvoorbeeld ook geen leren schoenen draagt of cosmetica gebruikt waar dierlijke producten in zijn verwerkt. Het gaat dus verder dan eten en drinken alleen! Wil jij deze lifestyle ook eens uitproberen? Volg dan onderstaande tips.

Tip 1: weet waarom je het wil

Als je wil overstappen naar een vegan lifestyle, is het belangrijk om te weten waarom je dit doet. Als je dit weet, is het namelijk makkelijker om gemotiveerd te blijven en de juist keuzes te maken. Doe je het bijvoorbeeld uit gezondheidsoverwegingen, voor het milieu of omdat je het zielig vindt voor de dieren? Of misschien wel een combinatie van allemaal.

Tip 2: bouw langzaam af

Het kan best lastig zijn om van de ene op de andere dag te stoppen met het eten, drinken en gebruiken van dierlijke producten. Bouw dit daarom langzaam af. Begin bijvoorbeeld eens met het schrappen van dierlijke producten uit je dieet. Kies in plaats daarvan voor plantaardige vervangers. Begin je hier gewend aan te raken? Start dan met het lezen van ingrediënten. Dierlijke producten als melkpoeder en gelatine zitten namelijk in meer producten verwerkt dan je denkt.

Tip 3: zorg voor een gevarieerd dieet

Bij een vegan dieet is het wel belangrijk dat je gevarieerd blijft eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. En hoewel je de meeste essentiële voedingsstoffen gewoon binnenkrijgt door plantaardige voeding, kan er aan sommige vitamines en mineralen toch snel een tekort ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan Omega 3 en vitamine D. Daarom kun je er als vegan soms wel baat bij hebben om supplementen bij te slikken.

Tip 4: experimenteer!

Je kunt de vegan lifestyle helemaal op je eigen manier invullen, zolang je maar plantaardige producten eet, drinkt en gebruikt. Experimenteer er daarom op los! Zo vindt de één het fijn om z’n stukje vlees te vervangen door een vegetarische burger of schnitzel, maar moet de ander hier weer niks van hebben. Gelukkig hebben supermarkten, maar bijvoorbeeld ook de groothandel voor food een steeds groter assortiment aan vegan opties. Dat maakt het vegan leven een stuk makkelijker!

Ook in de horeca vind je steeds meer veganistische opties op de kaart. Wel zo fijn! Heb jij een horecaonderneming en wil ook jij meer vegan gerechten aanbieden? Laat je dan eens adviseren bij de horecagroothandel en kijk hoe je de vegan lifestyle kunt verwerken in je menu.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie