Afbeelding
Foto door form PxHere

Met deze tips kun je je auto schoonhouden

2 september 2021 om 07:17 Partnercontent

Als je net een nieuwe auto hebt gekocht dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je nieuwe wagen zo lang mogelijk mooi en perfect blijft. Nadat je de auto verzekeren gedaan hebt, wordt het dan ook tijd om wat voor producten aan te schaffen. Door dit te doen, zul je ervoor zorgen dat je je auto schoon kunt houden. Daarnaast moet je hiervoor ook wat maatregelen treffen. Hieronder kun je een aantal tips lezen waarmee het schoonhouden van je auto zeker mogelijk is. 

Luchtverfrisser 

Heb je een car insurance NL afgesloten? Koop dan direct ook een luchtverfrisser! Een ondergewaardeerde manier om je auto fris en schoon te houden, is namelijk door een luchtverfrisser te gebruiken. Je hoeft er geen aan je achteruitkijkspiegel te bungelen; veel bedrijven maken luchtverfrissers die aan je ventilatieopeningen kunnen worden bevestigd, zodat de lucht die eruit komt lekker ruikt!

Prullenbak

Zet altijd een prullenbak in de auto, zodat je later geen afval hoeft op te ruimen. Of het nu gaat om een plastic zak of een reisafvalcontainer, er zal een aangewezen plaats zijn om het te laten gaan, zodat het niet door de auto wordt verspreid. Vergeet hem er alleen niet uit te halen als hij vol is!

Natte doekjes

Als er iets wordt gemorst, heb je misschien iets beters nodig dan fastfoodservetten om de rommel op te ruimen. Een pakket vochtige doekjes of Clorox-doekjes in je auto bewaren, is een gemakkelijke manier om onderweg schoon te maken als er gemorst wordt in je nieuwe wagen.

Organisatoren

Natuurlijk houden de organisatoren je georganiseerd! Er zijn organizers gemaakt voor de achterkant van de voorstoelen die kunnen worden gebruikt om reisspelletjes en activiteiten op te slaan en ze zorgen ervoor dat je kinderen niet tegen de rugleuning van de stoel schoppen. Je kunt er ook zelf een maken met behulp van een schoenenorganizer. Voor de voorstoel vind je tussenschotten met vakken voor je middenconsole.

Rommel

Hoe langer je wacht met het opruimen van een vlek, hoe moeilijker het wordt om het later goed schoon te kunnen maken. Door een minuut de tijd te nemen om rommel op te ruimen op het moment dat het gebeurt, kun je jezelf redden van een permanente vlek in de bekleding van je auto.

Voedsel

De gemakkelijkste manier om je auto schoon te houden is natuurlijk om er helemaal niet in te eten. Als je in je auto moet eten, probeer het dan in een bak te doen die kruimels kan opvangen. Dit bespaart je veel tijd om later schoon te maken. En als de container afsluitbaar is, dan voorkomt het dat je afval op de grond belandt. 

Bekerhoudervoering

Druppels en morsen van bekers kunnen je bekerhouders plakkerig maken. Je kunt een voering voor je bekerhouders kopen of siliconen cupcake voeringen gebruiken om te voorkomen dat de vloeistof je auto bereikt. Dan kun je ze er gewoon uithalen om schoon te maken, wat vaak zelfs gedaan kan worden in een vaatwasser of wasmachine. Je bekerhouder wordt hierdoor dus niet vies. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie