Afbeelding
Foto Pexels

Is een persoonlijke lening voor een auto slim?

26 september 2022 om 10:33 Partnercontent

Het is algemeen bekend dat het leven alleen maar duurder gaat worden. De gasprijzen schieten omhoog en we moeten gaan wennen aan het feit dat we wellicht op luxe producten moeten gaan besparen. Toch heb je in sommige gevallen wel een luxeproduct zoals een auto nodig. Om bijvoorbeeld naar je werk te gaan of je kinderen in te vervoeren. Toch is het lang niet voor iedereen zo makkelijk om zomaar een auto aan te kopen. Het blijft immers een grote en vooral dure aankoop. Mocht zo’n aankoop niet in één keer willen of kunnen lukken dan is een persoonlijke lening een uitkomst. Toch blijft de vraag; is dit ook slim om te doen?

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening in het algemeen een geldbedrag dat door een bepaalde partij aan een andere partij wordt verstrekt en over een bepaalde periode wordt terugbetaald. Ook wel uitgelegd in vaktermen als een consumptief krediet. Deze laatste term is een verzamelnaam voor verschillende type leningen die geen onderpand hebben en worden gebruikt om bijvoorbeeld luxe producten met een beperkte houdbaarheid zoals een auto te financieren. 

Het voordeel van een persoonlijke lening is de zekerheid. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit weet je bij voorbaat al waar je aan toe bent. Denk aan een transparant vast rentepercentage, maandbedrag en een transparante looptijd. En daarnaast kun je het nog voordeliger maken door boetevrij extra af te lossen. Zo kunnen de voorwaarden in de looptijd van de lening enkel voordeliger worden.

Waar krijg je een persoonlijke lening?

In het geval van de aankoop van een auto bieden autodealers vaak een auto aan op afbetaling. In principe is dit ook een vorm van lenen. Toch is deze vorm vaak minder voordelig door de hoge rentepercentages. Daarnaast kun je ook geld lenen bij een bank en andere kredietverstrekkende partijen. Zie je door de bomen het bos niet meer waar je terecht kan voor een lening? Bekijk dan eens de opties van een bemiddelende partij zoals Frisia Financieringen. Hier kunt je eenvoudig een kredietverstrekker vinden die het meest voordelig is en het beste past bij jouw situatie. Daar betaal je helemaal niks extra’s voor en je bent zeker van de beste deal. En vergeet niet; vergelijken is gratis.

Wanneer kiezen voor een persoonlijke lening?

Zoals hierboven beschreven is een persoonlijke lening een krediet met duidelijke voorwaarden. Daarom is een persoonlijke lening erg passend voor producten met een bepaalde houdbaarheid. Maar wil dat ook zeggen dat een persoonlijke lening voor een auto ook slim is? Geld lenen is niet zonder risico. Echter is een persoonlijke lening wel de beste keuze als het gaat om de aankoop van een auto. Je kunt namelijk een redelijke schatting maken van hoe lang een auto meegaat. Deze gebruiksduur kun je vervolgens goed afstemmen op de lening die je voor de aankoop afsluit. Zo zorg je dat je nooit een te hoge lening afsluit die je financieel niet kan waarmaken en dat je niet nog jaren afbetaalt voor een auto die je inmiddels al lang niet meer rijdt.

Krijgt iedereen zomaar een lening?

In de ideale wereld krijgt iedereen een lening en zien we later wel of je het terug kunt betalen. Echter is dat natuurlijk niet realistisch. Bij het afsluiten van een (persoonlijke) lening wordt gekeken of je de kosten kunt dragen, naast de financiële verantwoordelijkheden die je al hebt en met het inkomen wat je op dat moment maandelijks binnenkrijgt. Deze factoren bepalen dus ook mede de kosten van een persoonlijke lening. Kosten voor een persoonlijke lening kunnen voor iedereen verschillend zijn en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wil jij een persoonlijke lening gebruiken om een auto aan te schaffen? Bekijk dan de kosten persoonlijke lening. Tegenwoordig kun je dit online vergelijken en afsluiten binnen een paar klikken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie