Afbeelding
Afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

Meer overzicht door leningen over te sluiten

Partnercontent

Je kunt voor vele zaken een lening aanvragen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen omdat je het bedrag niet in één keer kunt betalen. Denk aan een lening voor een huis, een nieuwe auto of een verbouwing. Met een verbouwing kun je bijvoorbeeld geld lenen voor een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om hun huidige woning helemaal om te toveren, in plaats van te verhuizen. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te verhuizen en dan de boel helemaal op te knappen. Ook hiervoor is het mogelijk om een lening aan te vragen.

Lening oversluiten bij kredietbank

Het is te begrijpen dat je op een gegeven moment niet meer goed weet hoeveel leningen je nou ook alweer hebt en hoeveel rente hierover betaald moet worden. Om een beter overzicht te krijgen, is het mogelijk om een lening over te sluiten bij je kredietbank. Op deze manier worden al je leningen samengevoegd in één lening, waardoor het mogelijk wordt om al het geleende geld op één lening af te lossen. Een lening oversluiten houdt overigens ook in dat je dus maar over één lening rente hoeft te betalen. Dit zorgt ervoor dat je minder rente kwijt bent aan het lenen van geld. Dit is wel zo fijn als je een paar leningen open had staan. Je kunt dit gemakkelijk regelen bij een kredietbank bij jou in de buurt.

Lening voor badkamer of keuken

Maar waarom zou je dan eigenlijk een lening afsluiten als je hier rente over moet betalen? Deze keuze ligt natuurlijk volledig bij jouzelf. Toch kiezen veel mensen om hiervoor te gaan, aangezien je hier een hoop plezier uit kunt halen. Denk aan de badkamer waar je al jarenlang van droomt of de keuken die je huis helemaal afmaakt. Het is ook helemaal niet gek om hier een lening voor aan te vragen, aangezien zo’n hoog bedrag door de meeste mensen niet in één keer betaald kan worden. De hoogte van de lening hangt af van het vermogen dat je hebt. Het moet namelijk wel een bedrag zijn dat je kunt aflossen met het loon dat je iedere maand krijgt. Vaak heb je meer kans op een hogere lening als je deze afsluit met je partner, aangezien je dan over twee inkomens beschikt.

Overzicht van kosten

Het is belangrijk dat je een goed overzicht houdt over hoeveel geld je geleend hebt en hoeveel hier nog van afbetaald moet worden. Een kredietbank kan jou hierbij helpen, maar je kunt ook een eigen overzicht maken. Het is aan te raden om dit bijvoorbeeld in Excel te doen. Door middel van dit programma kun je gemakkelijk berekeningen maken en heb je in één oogopslag duidelijk wat de status is. Het is aan te raden om hier vanaf het begin mee te werken, zodat je alle gegevens nog fris in je geheugen hebt. Het is namelijk erg vervelend als er straks iets niet blijkt te kloppen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 9 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 16 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44