Afbeelding
Foto: Pexels

Drie tips die je kunnen helpen bij het thuiswerken

28 maart 2022 om 07:45 Partnercontent

Thuiswerken is voor de ene een uitkomst, de ander kan niet wachten om weer naar kantoor te gaan. Het kan erg lastig zijn om thuis je draai te vinden. Vooral met alle drukte om ons heen, de kinderen, geluiden van buiten en klusjes in huis die nog gedaan moeten worden. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om beter thuis te werken. We hopen dat je met deze tips voortaan de rust kunt vinden.

Zorg voor een fijne werkplek

Het is van belang om te zorgen voor een fijne werkplek. Om goed te functioneren zal een werkplek de nodige rust moeten bieden. Het is daarom aan te raden om alle afleidende factoren uit een ruimte te verwijderen. De stoorzenders zorgen er namelijk voor dat onze productiviteit verminderd. Er is te veel afleiding. Daarnaast is het van belang om alles in huis te halen wat je nodig hebt om goed te kunnen werken. Schaf een paar mooie kantoormeubelen aan als je de ruimte hebt, zodat het echt een fijne plek wordt. Er zijn veel opties, mocht je niet lang kunnen zitten dan kun je altijd een kijkje nemen bij de sta bureautafels. Als je niet lekker zit kun je een kussen aanschaffen. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je fijn kunt werken.

Voorkom afleiding

Om goed thuis te kunnen werken kun je je het beste afzonderen. Zorg ervoor dat je geen last hebt van medebewoners, een huisdier of een tikkende klok. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een telefoon erg afleidend is. Als dit het geval is, kun je je telefoon het beste wegleggen en er alleen op kijken in de pauzes. Zo kun je toch productief aan het werk. Als dit een te grote stap is, kun je er ook voor kiezen om de notificaties van alle apps uit te zetten. Zo krijg je in ieder geval geen trigger meer om zelf te gaan kijken. Ook storende factoren thuis, zoals de vieze vaat die er nog staat of een was die gedraaid moet worden kunnen in de weg staan. Zorg er dus voor dat je deze zaken voor een werkdag gedaan hebt, of plan er in de pauze of later op de dag nog tijd voor in. Het is verleidelijk om dit tijdens het werken te doen, maar dit vermindert de productiviteit in grote en mate en zorgt ervoor dat je waarschijnlijk later klaar zult zijn met het werk dat je had moeten verrichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie