Afbeelding
Drazen Zigic

Een deurwaarder in Rotterdam inschakelen? Hier moet je op letten

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Een deurwaarder is zo’n woord wat je liever wilt vermijden en waar je niets mee te maken wilt hebben. Toch kan het voorkomen dat je hier wel mee te maken krijgt en dan is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Hoe start je zo’n proces? En waar moet je op letten bij het kiezen van een juiste deurwaarder, of incassobureau. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips en belangrijke feitjes op een rij gezet, bij het kiezen van een deurwaarder.

Het inschakelen van een deurwaarder

Een deurwaarder inzetten doe je doorgaans niet wanneer iemand voor het eerst zijn/haar factuur niet heeft betaald. Dit is niet zozeer een laatste redmiddel, maar kan eerder gezien worden als jouw ondersteuning bij het uitvoeren van een gerechtelijke procedure. Een deurwaarder zorgt er simpel gezegd gewoon voor dat jij uiteindelijk ontvangt wat je in eerste instantie met de partij die niet betaalt, hebt afgesproken. 

Voor het vonnis inschakelen

Wil je een vonnis van de rechter liever voorkomen en voor die tijd al een deurwaarder Rotterdam, Amsterdam, of ergens anders inschakelen? Een deurwaarder kan voorkomen dat jij er een vonnis door de rechter uitgesproken dient te worden en is erop uit om zo snel mogelijk jouw geld te innen. Wanneer de situatie toch iets lastiger in elkaar zit dan verwacht, kan het voorkomen dat er wel een vonnis van de rechter aan te pas komt. 

No cure no pay

Helaas gaat deze term voor de wereld van deurwaarders niet op en dat is misschien maar goed ook. Er zijn namelijk voor deurwaarders vaste tarieven afgesproken, zodat jij niet over een situatie die over geld gaat ook nog eens een tweede discussie hoeft te voeren. Met een professionele deurwaarder weet jij dus vanaf het begin af aan direct waar je aan toe bent. 

Juiste instantie

Let er ook op dat je met een instantie in zee gaat die je vertrouwt en waarbij het contact direct is. Je wil niet ergens onder op de stapel komen te liggen en moeilijk contact krijgen wanneer het gaat om geldzaken. Zorg ervoor dat je een deurwaarder of incassobureau inschakelt dat alles uit handen neemt en het gehele proces weet te begeleiden. Zo maak je dit niet leuke proces, toch iets gemakkelijker.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden