Afbeelding
Foto: Pixabay

Ondernemers in Veenendaal opgelet: verschillende leasevormen op een rij

11 september 2022 om 00:00 Partnercontent

Ben jij een ondernemer uit Veenendaal en ben jij op zoek naar een nieuwe, representatieve auto? Dan is leasen een goede optie. Leasen zorgt er namelijk voor dat je betaalbaar rond kunt rijden in de auto naar jouw wensen. Maar, welke leasevorm past het beste bij jou? Hieronder leggen we het haarfijn voor je uit.

Wat is leasen?

Zodra je een auto wil leasen moet je natuurlijk wel weten wat dit inhoudt. Ook is het van belang dat je weet waarvoor je de auto gaat gebruiken. Het leasen van een auto is eigenlijk het huren van een auto door het betalen van een maandelijks bedrag. Meestal duurt een leaseovereenkomst tussen de drie en vijf jaar. Er zijn verschillende soorten leaseovereenkomsten. Denk hierbij aan financial lease, operational lease en private lease. Op deze manier kan je een lease auto huren zonder grote investeringen te moeten doen.

Financial lease

Zoals hierboven al benoemd werd zijn er verschillende leasevormen. Zo ook financial lease. Dit houdt in dat je elke maand een bedrag betaalt en na een tijdje de auto hebt afgekocht. Op deze manier betaal je eigenlijk in termijnen de auto af en wordt na verloop van tijd de auto van jou. De andere voordelen van financial lease is dat het maandtarief bijvoorbeeld lager is dan bij operational lease. Wel komt dit doordat de kosten van de verzekering, onderhoud en wegenbelasting niet bij financial lease zijn inbegrepen. Ook een groot voordeel van financial lease is dat je zelf mag weten wat je met de auto doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bestickeren van de auto, wat erg handig is als jij als ondernemer jouw auto wil gebruiken als een rijdend visitekaartje.

Ook wordt occasion lease steeds populairder. Eigenlijk is dit hetzelfde als financial lease, maar gaan de leaseauto’s voor een tweede ronde. Deze auto’s kunnen als tweedehands worden gezien, maar hierdoor zijn ze niet minder goed. Deze auto’s zijn namelijk niet ouder dan vier jaar oud en hebben altijd goed onderhoud gehad.

Operational lease

Ook operational lease is een vorm van leasen. Bij deze vorm van leasen betaal je ook een vast bedrag per maand, maar hierbij worden de meeste lasten ook gedekt. Denk hierbij aan wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Alleen is de brandstof voor eigen rekening. Aan het einde van de leaseperiode gaat de auto terug naar de leasemaatschappij. Deze auto is dus in tegenstelling tot financial lease niet van jou na de leaseperiode.

Private lease

Bij private lease blijft de lease auto de gehele leaseperiode van de leasemaatschappij. Toch zal je hier niet zoveel van merken. Dit omdat je de leaseauto tijdens de leaseperiode gewoon kan gebruiken. Bij private lease betaal je weer een maandelijks bedrag per maand en worden hierbij ook alle kosten gedekt. Zodra je een ander voertuig nodig hebt, doordat de auto bijvoorbeeld kapot gaat, bezit je binnen 72 uur weer een nieuw voertuig. Ook worden de onderhoudsbeurten en reparaties vergoed en zit dit bij het maandbedrag in. Erg handig! Let op: als ondernemer kun je de kosten van private lease niet zakelijk aftrekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie