Afbeelding
Photo by Jana Heinemann on Unsplash

Creëer een goedkope chique uitstraling in jouw badkamer

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Hoewel de kosten van een badkamer upgrade ontmoedigend kunnen zijn, zijn er tal van manieren om te besparen. Een slimme manier om geld te besparen tijdens een renovatie of badkamerupgrade is om jouw inspanningen te concentreren op kleinere, meer algemeen gebruikte delen van de badkamer in plaats van grote, dure producten te vervangen.

Maak jouw project nog goedkoper door goedkopere producten te kiezen in plaats van duurdere alternatieven. Hoe minder er nodig is om sanitair en elektriciteit te verplaatsen, hoe lager de renovatierekening zal zijn. Hier zijn enkele goedkope manieren waarop je jouw badkamer kunt verbeteren terwijl je op schema blijft in het budget.

Accenten leggen op de juiste plaats

Een makkelijke manier om je bad een design touch te geven is met bijpassende accessoires. Als jouw medicijnkast een zilveren frame heeft, zoek dan een kraan met een vergelijkbare afwerking. Hetzelfde geldt voor een accentmuur die jij in een bepaalde kleur hebt geverfd, zorg er dan voor dat alle vloerkleden, tapijten of handdoeken in de badkamer een overeenkomstige kleur hebben.

Door kleuren te gebruiken die met elkaar botsen, doe je afbreuk aan de visuele esthetiek van jouw badkamer. Bepaalde kleuren kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, blauwgroene tinten en geel creëren een vredig gevoel van rust, terwijl diep rood en blauw een bijna keizerlijke sfeer kunnen creëren.

Voeg een natuurlijk tintje toe

Hoewel een boeket bloemen in de badkamer misschien onverwacht of niet op zijn plaats lijkt, is het een unieke manier om een badkamer frisheid te geven door een kleine vaas met bloemen te plaatsen.

Als je van plan bent bloemen voor jouw badkamer te kopen, moet je rekening houden met de locatie en de hoeveelheid licht die jouw badkamer ontvangt.

Tegels

In veel gevallen besluiten huiseigenaren om badkamertegels te vervangen, zonder ooit echt de tijd te nemen om uit te zoeken of ze kunnen worden herstelt. Alleen omdat de tegel in je badkamer er oud en versleten uitziet, wil nog niet zeggen dat hij niet kan worden opgefleurd met een sterke schoonmaakmiddel. Door een milieuvriendelijke zuuretser aan te schaffen, kan je naast de voeglijnen ook ingeslepen vuil van het oppervlak verwijderen. Plan een dag uit en zuur ets jouw tegels, en je zal misschien verrast zijn door het verschil dat het kan maken. Oude, versleten tegels kunnen voor jouw ogen worden omgevormd tot iets lichters en helderder.

Investeer in de toekomst

Het installeren van een douchedeur is een zeer populaire renovatie en kan meestal worden gedaan voor een klein budget. Hoewel de prijs misschien hoog lijkt voor een eenvoudige douchedeur, beschouw het als een investering. Je hoeft niet voortdurend de douchegordijnen te vervangen en je hoeft geen zorgen te maken dat kinderen of gasten een puinhoop maken op jouw badkamervloer .

Ben jij momenteel bezig met een badkamer verbouwing en heb jij een klein budget? Kijk dan eens op www.badkamerplanet.nl . We hebben badkamerproducten voor elk budget, ongeacht klein of groot. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 6 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46