Afbeelding
Foto door Denys Gromov via Pexels

Leasecontracten vergelijken voor jouw nieuwe auto loont!

21 december 2022 om 12:23 Partnercontent

Niet iedereen kan zomaar een nieuwe auto kopen, maar dat hoeft gelukkig niet te betekenen dat je het openbaar vervoer moet nemen of per se moet gaan fietsen. In feite zijn er tegenwoordig veel auto’s die je kunt privé leasen tegen een laag maandbedrag. Leasen is over het algemeen goedkoper dan een auto kopen omdat je alleen de afschrijving van de auto betaalt, plus rente, belastingen en eventuele kosten.

Zo zijn er meerdere voordelen aan het private leasen van een auto in plaats van het kopen van een nieuwe auto. Als je ervoor kiest om in een leaseauto te rijden, zijn je een aantal opties. Je kunt kiezen tussen een auto met een schakelpook of een automaat. Je kunt ook een bepaald merk auto kiezen en de kleur die je wilt: wat dacht je van een zwarte Peugeot, of een lichtblauwe Hyundai? De keuze is aan jou!

Probeer verschillende soorten auto’s uit voordat je een leasecontract tekent

Bij het leasen van een auto, kun je kiezen uit veel verschillende merken. Een Peugeot staat erom bekend een sportief uiterlijk te hebben en is bovendien niet prijzig voor de kwaliteit die je krijgt. Wat dacht je van een nieuwe Peugeot 208, Peugeot 308 of een Peugeot 2008? De beste manier om een Peugeot te rijden is door de auto te private leasen.

Ook moet je nadenken over wat voor soort auto het beste werkt voor jou en je behoeften. Je kunt een kleinere auto kiezen als je alleenstaand bent of een partner hebt. Ben je echter met een groter gezin? Dan kan het leasen van een grotere auto een goede optie zijn.

Zelfs als je niet weet welk merk of model je wilt, kan weten hoeveel je elke maand kunt uitgeven je helpen de juiste auto te vinden. Mocht je lange afstanden willen rijden kan een benzine auto de juiste keuze zijn. Toch heeft een elektrische auto ook veel voordelen. Zo heeft de overheid ook weer een subsidie beschikbaar gesteld voor nieuwe elektrische wagens. Lees hier alles over de SEPP subsidie.

Elke maand hetzelfde bedrag betalen

Als je een auto privé leaset, hoef je je geen zorgen te maken over vervelende terugkerende kosten als onderhoud, wegenwacht, banden en wegenbelasting. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag, en je hoeft je geen zorgen te maken over reparaties of onderhoud. Met een leaseauto zijn de enige extra kosten die je hebt de benzinekosten.

Een auto leasen is financieel zinvol

Als je een auto leaset, betaal je elke maand een vast bedrag om erin te rijden. Het is dus niet jouw auto, maar zo voelt het wel. Bij de meeste leasemaatschappijen teken je een contract dat tussen de 12 en 60 maanden duurt, waarmee je een afgesproken aantal kilometers per jaar mag rijden. Let wel op dat je niet boven deze kilometers uitkomt, ook al is dat geen ramp, maar het is vaak zo dat je per kilometer een aantal cent per meer betaalt. Wanneer je doorhebt dat je meer rijdt dan verwacht, is het een beter idee om de afgesproken kilometers te verhogen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie