Afbeelding
Photo by Callum Hill on Unsplash

Op een efficiënte manier je huis schilderen

7 december 2022 om 09:18 Partnercontent

Heeft je woning een compleet nieuwe look nodig? Door de oplopende huizenprijzen, zullen huiseigenaars er liever voor kiezen het huis te verbouwen of te renoveren. Tegenwoordig is het kopen van een huis bijna onmogelijk en wordt dit uitgesteld totdat de huizenprijzen weer financieel haalbaar zijn. Bij het renoveren of verbouwen van het huis, hoort ook schilderwerk. Je kunt het huis laten schilderen door professionals of volledig zelf aanpakken. Wellicht is een combinatie van beide een passende optie voor jou. Bij het schilderen komen een aantal zaken aan bod, zoals de hulpmiddelen die je nodig hebt en hoeveel het allemaal zal kosten. Denk bijvoorbeeld aan een rolsteiger huren. Meer weten hierover? In dit artikel lees je hier meer over.  

Het gebruik van oude verf

Vaak zul je nog wel wat oude verf in de schuur hebben liggen. Echter, oude verf kun je niet altijd gebruiken. Je zult eens goed naar de houdbaarheidsdatum moeten kijken. Wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken, kan de verf zijn verkleurd. Wanneer je oude en nieuwe verf met elkaar wilt mengen, zul je goed moeten letten op de kleurcodes. En zelfs dan bestaat de kans dat de kleuren kunnen verschillen. Laat je daarom goed informeren bij de bouwmarkt waar je de verf hebt gekocht of wilt kopen.  

Genoeg verf in huis hebben

Het is natuurlijk fijn als je zeker weet dat je genoeg verf in huis hebt liggen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan en weer opnieuw naar de bouwmarkt moeten rijden. Om zeker te weten dat je genoeg verf thuis hebt liggen, is er een handige berekening om erachter te komen hoeveel muurverf je nodig hebt. Stap 1 is het meten van de lengte en breedte van de muren en deze met elkaar te vermenigvuldigen. Hiermee krijg je de vierkante meter van de oppervlakte. Doe dit ook voor de deuren en ramen. Stap 2 is om de oppervlakte van de ramen en deuren af te trekken met de oppervlakte van de muren. Stap 3 is het bepalen hoeveel lagen verf je op je muren wilt gebruiken. De oppervlakte van de muren vermenigvuldigen je vervolgens met het aantal lagen. De laatste stap is het kopen van de verf aan de hand van de uitkomst van stap 3. Wanneer je muur meerdere lagen krijgt, neemt het vaak meer tijd in beslag. Een bouwdroger huren kan hiervoor de ideale oplossing zijn. 

Kortom, een efficiënte manier om het huis te schilderen is door de juiste kleur te gebruiken en de juiste hoeveelheid verf in huis te hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie