Afbeelding
Foto Pixabay

Je zorgverzekering opzeggen? Hier kun je op letten

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Ben je van plan om je zorgverzekering op te zeggen? Dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je zo snel mogelijk een andere zorgverzekering kiest. Zonder zorgverzekering kan je hier in Nederland niet rondlopen. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe zorgverzekeraar te zoeken. Overstappen klinkt misschien ingewikkeld, maar het is makkelijker dan je denkt. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres, want hieronder leggen we precies uit wat je kan doen als je je zorgverzekering wil opzeggen. 

Huidige zorgverzekering opzeggen

Voordat je je zorgverzekering opzegt moet je goed nadenken of dit de juiste beslissing is. Overstappen is niet zo ingewikkeld, maar je mag het maar een keer per jaar doen. Maak daarom de juiste keuzes. Maar kan je wel op elk moment overstappen? Als je nog in behandeling bent bij de huisarts of bijvoorbeeld het ziekenhuis, dan gelden er polisvoorwaarden van de verzekering waarbij je nog bent aangesloten.

Stel: je begon in 2022 met een behandeling en je moet deze behandeling nog afmaken maar je wil van zorgverzekering switchen, dan wordt dit vergoed zoals je dit in 2022 hebt afgesproken. Dit geldt overigens niet voor losse afspraken bij de tandarts of fysio. Zodra je een nieuwe behandeling start in een nieuw jaar bij de nieuwe verzekering, dan gaan de regels van de nieuwe zorgverzekeraar in.

Een nieuwe zorgverzekering zoeken

Hoe kies je een nieuwe zorgverzekering en waar moet je op letten? Zorgverzekeraars mogen je niet weigeren als het gaat om een basisverzekering. Iedereen in Nederland moet goed verzekerd zijn. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan kan je wél geweigerd worden. Zorg er daarom voor dat je goedkeuring hebt van je nieuwe zorgverzekering voordat je de oude opzegt. Dit zijn allemaal zaken waar je over na moet denken zodra je een nieuwe zorgverzekeraar hebt gevonden. Wil je je oude opzeggen maar heb je nog geen nieuwe zorgverzekering gevonden? Dan moet je je zorgverzekering vergelijken met andere verzekeringen om zo snel mogelijk de juiste zorgverzekering te kiezen die bij jou past. Je kunt hierbij letten op de dekking, de hoogte van de premie en de soort polis.

Zorgverzekering 2023

Wil jij graag overstappen van zorgverzekering? Doe dit dan voor 31 december. Houd er overigens ook rekening mee dat er in 2023 weer zaken gaan veranderen. Zo wordt er een hogere premie verwacht dan het voorgaande jaar. Alles wat je moet weten omtrent deze veranderingen en hoe je het beste kunt vergelijken, lees je wanneer je zoekt op ‘zorgverzekering vergelijken 2023‘.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 16 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 23 uur geleden