Afbeelding
Photo by Markus Frieauff on Unsplash

3 tips voor het afsluiten van de juiste zorg verzekering

3 november 2022 om 08:24 Partnercontent

Wil je graag voor het komende jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dat is verstandig. Door jaarlijks even goed naar je zorgverzekering te kijken, kun je het nodige geld besparen. Daarnaast bestaat de kans dat je andere behoeften hebt op het gebied van zorg.

Maar, het uitkiezen van de juiste zorgverzekering is niet makkelijk. Je moet op tal van zaken letten, je bent mogelijk bang voor een adder onder het gras of je begrijpt niet zo goed hoe een zorgverzekering nu precies werkt. Om de juiste zorgverzekering te vinden, volg je het beste onderstaande drie tips op.

Tip 1: verdiep je heel goed in alle aspecten

Het eerste advies is om je heel goed te verdiepen in alle aspecten. Begrijp bijvoorbeeld waarom je een zorgverzekering af moet sluiten, wat de basisverzekering is en wat aanvullende pakketten zijn.

Ook moet je goed kijken naar de antwoorden op vragen als ‘wat is het eigen risico?’, ‘hoe werkt eigen risico?’ en ‘hoe wordt de premie van de zorgverzekering bepaald?’. Als je de antwoorden op deze vragen doorhebt, begrijp je een stuk meer van de gehele wereld van zorgverzekeringen. En dat stelt je in staat om de juiste zorgverzekering uit te kiezen.

Tip 2: richt je niet alleen op de premie per maand

Veel mensen letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen alleen op de premie per maand. Logisch, maar niet zo zeer handig te noemen. Het advies is namelijk om naar het totaalplaatje te kijken.

Dit betekent dat je goed naar de dekking, voorwaarden en randzaken moet kijken. Staat de zorgverzekeraar bijvoorbeeld goed aangeschreven? En heb je mogelijk recht op zorgtoeslag? Door naar het complete plaatje te kijken, ben je in staat om een algehele vergelijking te maken.

Tip 3: kijk goed naar je situatie

Het is van belang om goed naar je situatie te kijken. Ben je mogelijk van plan om naar het buitenland te verhuizen? Kijk dan naar een zorgverzekering voor in het buitenland. Of heb je het komende jaar aanvullende zorg nodig? Dan kun je het beste een aanvullend pakket afsluiten.

In een jaar kan het nodige veranderen. Je kunt zorgbehoevend worden, je kunt juist minder zorg nodig hebben of je wensen kunnen veranderen. Aangezien deze kans altijd aanwezig is, maak je het beste elk jaar een goede vergelijking. Let hierbij goed op je huidige situatie, maar ook op hetgeen dat je mogelijk kunt verwachten.

Uiteraard kun je niet in de toekomst kijken, maar je kunt wel bepaalde zaken inschatten. Heb je bijvoorbeeld regelmatig kiespijn? Dan moet dit mogelijk verholpen worden door de tandarts. Als je weet dat er zo’n behandeling aan zit te komen, is een aanvullende tandartsverzekering afsluiten verstandig. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie