Afbeelding
Photo by Ruslan Bardash on Unsplash

Wat zijn de beste scooters voor 2023?

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Voordat je kunt bepalen welke scooters van Scootercentrum het beste zijn, dien je te kijken naar de kwaliteiten van scooters die consumenten belangrijk vinden. Niemand wil namelijk ergens stil komen te staan met pech onderweg, vooral met een tweewieler. Iedereen kan pech krijgen, maar dit wil je natuurlijk voorkomen en dat doe je met een betrouwbare scooter. Wil je weten wat de beste scooters voor 2023 zijn? Lees dan snel verder!

Aantal kilometers met een volle accu

Consumenten willen graag zoveel mogelijk kilometers met een volle accu rijden. Het opladen van een scooter is tijdrovend, dus dagelijks opladen is eigenlijk geen mogelijkheid. Lees je daarom in hoeveel kilometers je met een scooter kunt rijden, en kies op basis daarvan jouw scooter uit. Wanneer je dagelijks 30 kilometer rijdt en de scooter kan maar 65 kilometer met een volle accu, dan moet de accu elke 2 dagen worden opgeladen, wat 6 uur kost. Over het algemeen hebben Vespa scooters de beste accu’s, dus als je dit een belangrijk punt vindt dan is een Vespa wel wat voor jou.

Oplaad Gemak

Consumenten vinden oplaad gemak een belangrijk punt voor een scooter. Niet iedereen heeft namelijk een stopcontact om op te laden in de buurt. Vooral als je met een lege accu naar je werk rijdt is dit bijzonder vervelend. Als er geen stopcontact in de buurt van het parkeerterrein is, dan wil je het liefst een scooter waarvan je de accu kunt uitnemen en deze op je werkplek op te laden. Wil je een scooter met oplaad gemak, dan kun je het beste een Lifan nemen.

Een elektrische scooter opladen

Er zijn twee soorten e-scooters: de scooter met vaste accu en de scooter met uitneembare accu. Een uitneembare accu is een must-have als er in de buurt geen stopcontacten te vinden zijn. de Gomax Dragon-E en de Vespa Elettrica zijn de enige elektrische scooters die nog gebruik maken van een vaste accu, andere e-scooters hebben namelijk een uitneembare accu. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte scooter is het daarom dan ook een goed idee om naar de specificaties te kijken. Op deze manier zie je in één oogopslag welke scooter een uitneembare accu heeft en welke niet. Je kunt dan veel gerichter zoeken en sneller een keuze maken.

Rijgedrag

Een ander belangrijk aspect voor een scooter is het rijgedrag. Iedereen wil een scooter die een beetje comfortabel rijdt. De bepalende factoren voor het rijgedrag zijn het comfort, de zitpositie, de wegligging en het stuur. Op het gebied van rijgedrag is de Vespa de grote winnaar. Daarnaast doen ook de Ecooter E1 en de IVA E-GO S3 en S4 het goed op dit aspect. De Lifan en AGM E-VX delen de derde plek.

Prijs

Een van de allerbelangrijkste aspecten aan een scooter is de prijs. De meeste consumenten hebben een bepaald budget waar ze zich aan moeten houden, tenzij ze leasen. Bij leasen heb je meer opties omdat je de scooter per maand aflost. Je betaalt de scooter dan in termijnen. Op het gebied van prijs wint de Lifan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 3 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 11 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 23 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46