Afbeelding
Foto door Greta Hoffman via Pexels

Aan de slag in de techniek? Lees hier welke opleidingen dan interessant zijn.

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Op vroege leeftijd moet je al bepalen welke richting je uit wilt gaan met jouw carrière. Vanaf het moment dat je een pakket kiest op school, moet je hier immers de juiste vakken voor volgen. Weet je dat je iets met techniek wilt gaan doen? Dan is dat stap 1, want iets met techniek is ontzettend breed. Er zijn veel verschillende loopbanen in dit vakgebied en dus ook verschillende opleidingen die jou naar de loopbaan van jouw keuze kunnen leiden. Iedere opleiding biedt zicht op een andere loopbaan. Maar welke opleidingen moet je dan volgen om na jouw studie iets met techniek te doen?

Verschillende baankansen binnen de ICT 

Eén van de eerste opleidingen waar je aan kunt denken als je iets met techniek wilt doen, is een ICT opleiding. Tijdens deze opleiding kun je veel verschillende specialisaties tegenkomen. De ICT is breed, daarom kan jij je op uiteenlopende gebieden ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld bij bedrijven aan de slag gaan om oplossingen te vinden voor de problemen die ze tegenkomen. Ook kun je systemen ontwikkelen die de bedrijfsprocessen soepeler laten verlopen. Een ICT opleiding biedt daarom voldoende kansen voor de toekomst en je kunt jezelf bovendien bij laten scholen gedurende je carrière.

Architectuur voor meerdere specialisaties 

Een andere optie is een architectuur opleiding. Werken in de architectuur is tegenwoordig erg populair en als je eenmaal aan de slag gaat binnen deze sector dan werk je bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van woningen, bedrijfspanden en winkelcentra. Ook voor de buitenruimte moet een professional de bouwplannen ontwikkelen. Het is daarom een populaire carrière met hoge baankansen. Bovendien biedt het je perspectief voor een langdurige loopbaan. Door te kijken welke variant het beste bij je past, kun je tijdens de architectuuropleiding een specialisatie kiezen die jou het meeste aanspreekt en jezelf daarin verder ontwikkelen.

Een passende opleiding voor iedereen

Bovenstaande opleidingen zijn slechts een kleine greep uit de opleidingen die je kunt volgen als je iets met techniek wilt doen. Je kunt binnen de techniek kijken wat het beste bij je past. Het gaat er immers niet alleen om dat je plezier hebt in het volgen van de opleiding, maar ook dat je tijdens de rest van jouw loopbaan energie haalt uit de werkzaamheden die je verricht. Iedere vorm van techniek is anders en brengt andere vaardigheden met zich mee, die je de rest van jouw leven in kunt zetten en waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 16 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 23 uur geleden