Afbeelding
Foto Pexels

Met deze 4 handige apps hou jij je planten in leven!

6 februari 2023 om 11:47 Partnercontent

Geen groene vingers maar wel gek op planten in je huis? Helaas is niet iedereen geboren met groene vingers maar daar is nu een oplossing voor. Er komen steeds meer handige apps op de markt die het je nét wat makkelijker maken om je planten wel in leven te houden. Zo zijn er planten apps die aangeven wanneer je plant water nodig heeft, je hoeft er dus zelf niet meer om te denken. In deze blog kun je lezen welke 4 apps je kunnen helpen bij het verzorgen van al je kamerplanten. 

Pokon

Ongetwijfeld ken je Pokon van het groene flesje met gele dop, waarmee je elke boeket een langer leven kan geven. Daarnaast hebben ze veel andere producten om je bloemen en planten te verzorgen en nu hebben ze ook een app. Deze app is gekoppeld aan hun Powerplanten die je kunt kopen. Met deze app krijg je een berichtje wanneer je Powerplant bijvoorbeeld wat water nodig heeft of wanneer je kamerplant toe is aan nieuwe pot. Ook vind je in de app talloze verzorgingstips die erg handig zijn om je planten in leven te houden. 

Plantnet

Heb je een plant cadeau gekregen of zie je een mooie plant bij iemand thuis en je hebt geen idee welke plant het is? Gebruik dan de Plantnet app. Met deze app kun je een foto uploaden van een plant en de app zal de plant herkennen en je de naam geven. Naast de naam krijg je ook nog extra informatie over de plant. Zelf kun je ook foto’s en informatie toevoegen om de database aan te vullen, handig voor andere gebruikers.

Planta

Met de Planta app wordt het verzorgen van je planten ook een stukje makkelijker. Planta geeft aan wanneer het tijd is om je planten water te geven of wanneer je plant een grotere pot kan gebruiken. Ook vind je stap-voor-stap instructies om je planten goed te verzorgen. De app vraag ook regelmatig hoe het met je plant gaat qua gezondheid. Ook dit is een hele handige functie want hierdoor kun je op tijd ingrijpen en zorgen dat je plant niet in de kliko terecht komt. 

PictureThis

Ook deze app kan je helpen met identificeren van je planten. Ook kun je deze app gebruiken om plantenproblemen op te lossen door een foto te maken van je plant, bijvoorbeeld van gekke vlekjes op een blad. Hierna krijg je suggesties wat je het beste kunt doen qua verzorging. Deze app helpt je ook herinneren wanneer je plant weer water of bemesting nodig heeft.

Met deze apps moet het in vervolg wel lukken om je planten in leven te houden. Alle bovenstaande apps zijn beschikbaar voor Apple en Android. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie