Afbeelding
Foto: Pixabay

Leuke relatiegeschenken om je bedrijf te promoten

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Wanneer je een eigen bedrijf hebt weet je dat het belangrijk is om op te vallen tussen alle andere bedrijven met een soortgelijk marktaanbod. Gaf je in het verleden nog een visitekaartje af, tegenwoordig moet je wel van betere huize komen om indruk te maken. Eén van de leukste manieren om je bedrijf te promoten is door relatiegeschenken weg te geven. Dit kan aan je vaste relaties waardoor ze merken dat ze door jou worden gewaardeerd. Maar ook om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële nieuwe relaties. Welke giveaway geschikt is voor een bepaalde doelgroep en hoe je die het beste bereikt lees je hier.

Breng jouw naam onder de aandacht

Om jouw onderneming echt goed onder de aandacht te brengen laat je relatiegeschenken bedrukken. Dit kan van alles zijn. De naam van je bedrijf, de NAW-gegevens, een logo, pakkende reclameslogan of een combinatie hiervan. Zolang het maar goed opvalt en jouw naam herkenning oproept wanneer het relatiegeschenk wordt gebruikt is de bedrukking geslaagd. Wil je jouw naamsbekendheid uitbreiden? Bekijk welke beurs of evenement bij jouw onderneming past. Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf in de reisbranche hebt kun je met een stand op een vakantie gerelateerde beurs gaan staan. Bezoekers kun je als aandenken een bedrukte toilettas, kofferslot, bagageriem of strandbal meegeven. Handig voor een vakantie maar zeer zeker ook om, iedere keer wanneer het wordt gebruikt, jouw bedrijfsnaam weer op te laten vallen. Niet alleen bij de ontvanger van het relatiegeschenk, maar ook bij anderen.

Kleine moeite, groot plezier

Een relatiegeschenk hoeft echt niet veel te kosten. Denk maar eens aan balpennen, sleutelhangers of aanstekers. Praktische en leuke gadgets die zeer betaalbaar zijn maar waar je, door het te laten bedrukken, veel mensen mee bereikt. Pennen en aanstekers wisselen nogal eens van eigenaren waardoor je bedrukking ook onder de aandacht komt van anderen. Met sleutelhangers kun je inspelen op het bedrijf dat je runt. Als makelaar een hanger in de vorm van een huisje, als horecaondernemer kies je voor een flessenopener sleutelhanger en voor een winkelier is een winkelwagenmuntje-hanger een passend relatiegeschenk. Zijn je relaties dol op koffie? Laat dan mokken met logo bedrukken. Leuk om weg te geven maar ook om te gebruiken binnen je eigen bedrijf. En natuurlijk doe je jouw collega’s ook een groot plezier met een bedrukte mok.

Tijdens de feestdagen en andere gelegenheden

Tijdens het einde van het jaar, in de feestmaand december, worden de meeste relatiegeschenken weg gegeven. Een mooie manier om je relaties en collega’s jouw waardering te laten zien en te bedanken voor de inzet. Ook andere periodes van het jaar kun je relatiegeschenken inzetten. Om ze een goede zomervakantie toe te wensen of prettige paasdagen bijvoorbeeld. Organiseert jouw onderneming een open dag of valt er een jubileum te vieren? Ook dat zijn uitstekende gelegenheden om gasten en bezoekers een relatiegeschenk te geven als blijvend aandenken. Een goed relatiegeschenk valt altijd in de smaak en kan je veel opleveren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46