Afbeelding
Foto door Anastasia Shuraeva via Pexels

3 leuke ideeën om een tuin kindvriendelijk te maken!

9 januari 2023 om 11:08 Partnercontent

Ben je op zoek naar creatieve ideeën om jouw tuin kindvriendelijker te maken? Een tuin inrichten voor kinderen kan een leuke en lonende ervaring zijn voor het hele gezin. Met een paar eenvoudige tips en wat inspiratie kun je je tuin gemakkelijk omtoveren tot een veilige plek voor de kleintjes om te verkennen en te spelen. Lees snel verder!

Maak een speelhuisje

Het is belangrijk voor kinderen om hun eigen plek te hebben waar ze rustig kunnen spelen. Kijk dan ook eens naar de mogelijkheid om een goedkoop tuinhuisje aan te schaffen. Zo hebben de kinderen niet alleen een leuke plek om te spelen, maar het is ook een decoratieve toevoeging aan de tuin. Daarnaast heb je op deze manier ook wat extra opbergruimte, een win-win situatie! Richt het tuinhuisje leuk in en verzorg educatieve spelletjes en knutselspullen. De kinderen zullen er zich uren kunnen vermaken! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij Woodpro

Een natuurlijke speelplek inrichten

Een ander idee is om een natuurlijke speelplek te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een zandbak aanleggen waar kinderen met zand kunnen spelen en kunnen graven. Je kunt ook andere natuurlijke elementen toevoegen, zoals stenen, planten en boomstammen, waar kinderen mee kunnen spelen en op onderzoek uitgaan. Met een natuurlijke speelplek in de tuin kunnen kinderen creatief bezig zijn, lekker kliederen en de natuurlijke wereld om hen heen verkennen terwijl jij een oogje in het zeil kunt houden. Je kunt ook wat kindvriendelijk tuingereedschap toevoegen, zoals een mini gieter of een kleine schep, zodat de kinderen de wereld van het tuinieren ook creatief kunnen verkennen.

Plant een moestuin

Een ander idee om jouw tuin kindvriendelijker te maken is het aanleggen van een moestuin. Dit is een geweldig project voor zowel kinderen als volwassenen. Het voegt niet alleen een decoratief en educatief element toe aan de tuin, maar het stelt je ook in staat om eigen fruit en groenten te kweken om op te eten. Met een verscheidenheid aan planten kunnen de kinderen leren over het kweken, planten en oogsten van hun eigen voedsel. Er zijn verschillende groenteplanten die perfect zijn voor kinderen, zoals wortelen, aardappelen en zonnebloemen. Neem iedere dag eens een kijkje bij de planten en laat de kinderen ervaren hoe ze groeien. Het lange wachten wordt natuurlijk ook beloont! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie