Afbeelding
Photo by Ray Fragapane on Unsplash

Vakantiegevoel in huis halen!

· leestijd 2 minuten Partnercontent

Als het voorjaarzonnetje weer door komt, begint het vakantiegevoel alweer te kriebelen. Dit betekent dat we kunnen gaan genieten van de aangename temperaturen, wat is er dan lekkerder dan dat heerlijke vakantiegevoel in huis halen? We willen hier een aantal tips op een rij zetten. 

 Er lekker bij kunnen zitten in eigen tuin. 

Heb je al een fijne en relaxte zitplek ik jouw tuin? Of moet je nog opzoek naar een tuinset? Ga je voor een loungeset of eetset, of heb je ruimte om beide kwijt te kunnen? Let er vooral op dat het lekker zit en dat je genoeg zitplekken hebt voor de hele familie. Misschien heb je in de voortuin ook nog plek voor een leuk tuinbankje of tuinstoel. Bij Tuinmeubelshop helpen ze je graag verder voor een gedegen advies voor je tuinmeubelen.

Tuin opvrolijken. 

Als het voorjaar komt is het weer heerlijk om je tuin weer netjes te maken. Een bezoekje aan een tuincentra en weer nieuwe verse bloemen in de pot, stoep weer vegen, je tuinset weer goed schoonmaken, lampionnen in de boom, leuk vloerkleed op de grond en leuke sierkussens in je loungeset en je kan weer gaan genieten van het vakantiegevoel in jouw eigen tuin. Misschien heb je ook plek voor die fijne hangmat waar je heerlijk een boek in kan lezen. 

Ga picknicken in je eigen tuin of balkon. 

Maak een boodschappenlijstje en zorg voor een lekker kleedje en een mand, want het is toch heerlijk om af en toe te picknicken in eigen tuin. Haal lekker stokbrood met beleg en misschien een heerlijke (pasta)salade en een lekker sapje. Ook fruit en lekker snacken zijn niet te missen bij een uitgebreide picknick. Een spelletje met elkaar spelen en de gezelligheid is compleet. 

Verken je eigen omgeving. 

Hoe goed ken jij je eigen omgeving? Een stad of dorp? De mooiste plekjes moet je niet zoeken. Die vind je vaak wanneer je een lange wandeling of fietstocht maakt. Bij een mooie avondzon even heerlijk de benen strekken. Een wandeling is voor iedereen goed. Als je dan weer thuis komt en je gaat nog even heerlijk ontspannen in je tuin, steek dan gezellig de kaarsjes aan en/of de vuurkorf/houtkachel. Dan is het ook langer vol te houden als het al wat koeler begint te worden. 

Ontspanning. 

Ontspannen hoort uiteraard bij vakantiegevoel! Wat is voor jou het ultieme ontspannen? Heb jij een lekkere zitplek, zo’n heerlijke luie stoel of ronde tuintafel? Het is erg leuk om meerdere zitplekjes in je tuin te hebben, in de schaduw en in de zon en kleed het gezellig aan. Als je in de ochtend de zon in de voortuin hebt is het misschien ook leuk om daar een zithoekje te maken waar je heerlijk een bakje koffie kunt drinken. Hou je van lezen of ga je liever op een actieve manier ontspannen? Een keer lekker uitgebreid koken of de BBQ aan, of ga je zelf zomerse cocktails maken, of ga je een heerlijke taart bakken. Sommige hebben groene vingers en zijn juist weer graag bezig in de moestuin. Je bent heerlijk ontspannen bezig met een leuk activiteit. Een mooi zomers achtergrondmuziekje en het vakantiegevoel is compleet. 

Duik de vakantiefoto’s in. 

Liggen er nog fotoalbums te wachten die nog gemaakt moeten worden van je vorige vakanties? Geloof me, hier kan je een heerlijk vakantiegevoel van krijgen! Sorteer je foto’s en je kan beginnen. Het hoeft niet in 1 dag of avond klaar te zijn, neem lekker je tijd en geniet van alle vakantie herinneringen die weer boven komen. 

Haal buiten naar binnen. 

Ook binnen is er een vakantiegevoel te creëren. Zet vrolijke verse bloemen op tafel. Ook je sierkussens en plaid op de bank kan je een make-over geven. Frisse planten in manden, ook bamboe en hout stralen een vakantiegevoel uit. Een leuk vloerkleed en vrolijke kaarsen styled het erg gezellig af. 

Plannen. 

Ga vast noteren wat je deze zomer allemaal wil gaan doen. Dagjes uit naar dierentuinen, parken, museum, zee of natuur? Dagje zwemmen of ontspannen in een spa? Avondjes met vrienden of familie? Een keer met de kinderen naar de speeltuin en/of een leuke kinderboerderij? Er is genoeg te verzinnen waar iedereen blij van wordt. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 3 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 11 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 23 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46