Afbeelding
Foto: Pixabay

Cursussen die altijd lonen

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Met de introductie van het STAP budget heeft de overheid voor iedereen de mogelijkheid geopend om zichzelf weer te gaan ontwikkelen en te leren. Ze hebben hierbij geen voorwaarden gesteld qua opleidingsachtergrond, leeftijd of werkstatus. Daarmee zijn velen van ons weer getriggerd om terug te gaan naar de schoolbanken. Een hele goede zaak, want je bent nooit te oud om te leren! Toch is de ene cursus en opleiding de andere niet. Er zit veel verschil in kwaliteit maar ook in het nut ervan. Aan de ene opleiding heb je nou eenmaal meer aan dan aan de andere. Daarom hier een aantal cursussen die altijd van pas komen!

Meer IT is altijd goed

Als we ergens niet omheen kunnen, dan is het wel de toename aan digitalisering. Dit gaat in razend tempo en bijna te snel om bij te houden voor de leek. Het volgen van een opleiding in deze sector inclusief erkend certificaat loont dan ook altijd. Op het gebied van IT zijn de opleidingen itil en in het bijzonder itil 4 aanraders. Beide staan ze goed op je CV, én je hebt er inhoudelijk ook altijd iets aan. 

Geen taalbarrière

Een taal leren is ook iets wat altijd loont, ongeacht welke taal het is. Door het leren van een nieuwe taal wordt er iets in je hersenen getriggerd, wat garant staat voor verdere ontwikkeling. Je leert meer dan een taal alleen. Dus twijfel je welke opleiding je wilt gaan doen? Dan is het slim om te investeren in het leren van een nieuwe taal. Probeer hierbij wel altijd te gaan voor een opleiding waar je aan het einde van de cursus een erkend certificaat krijgt mét kwalificering, zo kun je hem met trots op je cv vermelden. 

Eerste hulp

Een cursus die daadwerkelijk levens kan redden is de BHV cursus. Als jij hem niet per se nodig hebt voor je werk, loont het nog steeds om deze wel te doen. Je leert altijd skills en trucjes die je nog niet wist, maar die hoe dan ook ooit wel van pas komen. Wellicht geen knaller op je CV maar wel altijd één die uiteindelijk levens gaat redden. En wat is er nu belangrijker dan dat?

Kortom, blijf jezelf triggeren en ontwikkelen. Doe dit in de vorm van een cursus en opleiding. En kijk ook vooral naar de mogelijkheden vanuit het STAP budget, de overheid helpt je bij veel opleidingen al een leuk eind op weg!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 16 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 23 uur geleden