Afbeelding
Foto: Pexels

Heb jij de voordelen van zonnepanelen al ontdekt?

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Het nemen van zonnepanelen is de meest populaire manier om duurzamer te wonen. Sinds we weten wat de opwarming van de aarde precies inhoudt zijn mensen al bezig om duurzamer te worden. Of je nou particulier bent die zijn steentje wilt bijdragen aan een beter klimaat of een bedrijf bent die eco-bewust wilt worden: zonnepanelen zijn een goede optie waar steeds meer mensen voor open staan. Hier lees je alles over de voordelen van zonnepanelen.

Geen uitstoot

De reden dat zonnepanelen zo populair en goed voor het milieu zijn is het feit dat het gebruik maakt van een schone en oneindige bron van energie: zonlicht! Doordat zonnepanelen geen uitstoot produceren tijdens het opwekken van elektriciteit is het een stuk duurzamer dan andere energiebronnen die gebruikmaken van kolen, gas of olie. Die energiebronnen stoten namelijk koolstofdioxide, stikstofdioxide of fijnstof uit, wat schadelijk is voor de lucht.

Kostenbesparend 

Er zijn een paar redenen die aangeven dat zonnepanelen kostenbesparend zijn. Natuurlijk is de eerste reden de meest voor de hand liggende: je wekt de energie zelf op. Je hoeft het dus niet meer te kopen bij een energiebedrijf, wat flink zal besparen op de kosten.

De waarde van je huis kan ook omhoog gaan als je zonnepanelen op je dak laat leggen. Dus je kunt de zonnepanelen niet alleen als een investering zien voor je energiekosten, maar ook als een investering als je je huis uiteindelijk weer zou willen verkopen.

Bovendien kun je gebruikmaken van de salderingsregeling. Dit betekent dat je opgewekte energie die je niet gebruikt kan terug leveren. Let op: de salderingsregeling zal langzamerhand afgebouwd worden. Toch blijft het alsnog aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen. In sommige gevallen kun je het salderen met een app monitoren, bijvoorbeeld bij de SunPower zonnepanelen. Het Amerikaanse bedrijf biedt overigens ook de beste garantievoorwaarden aan, 40 jaar betrouwbaarheidsgarantie. Ook dat is fijn als je investeert in zonnepanelen.

Onderhoud is ook minimaal met zonnepanelen vergeleken met andere energiebronnen. Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee, en heeft dus ook niet snel vervanging nodig. Ideaal op lange termijn, dus. Wel is het belangrijk om de zonnepanelen zo nu en dan schoon te maken, zodat de zonnepanelen optimaal hun werk kunnen blijven doen.

Nog niet overtuigd?

Natuurlijk komt het uiteindelijk aan op jouw eigen wensen. Het initiële bedrag dat je moet betalen is niet goedkoop, met of zonder subsidie. Gelukkig bieden steeds meer energiebedrijven ook groene stroom en CO2 gecompenseerd gas aan, wat ook beter is voor het milieu. Ben je meer geïnteresseerd in dat soort energiecontracten? Kijk op Gaslicht.com en vergelijk energiecontracten, zodat je altijd de beste deal krijgt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46