Afbeelding
Stichting Bears in Mind

Kleinste beer uit Berenbos Ouwehands Dierenpark overleden

20 november 2023 om 10:30 Dieren

RHENEN Beer Maria, de kleinste beer uit het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, is overleden. De 30-jarige beer kreeg eerder deze week een scan waaruit bleek dat de spondylose in haar nek, slijtage aan de wervelkolom, zwaar verergerd was. Vanwege deze aandoening hield de beer haar kop opvallend schuin. Daarom is besloten om de beer niet meer in winterslaap te laten gaan, liet het dierenpark vrijdag weten. 

Maria kwam samen met beer Pesho in 2014 uit Bulgarije naar Nederland. Daarvoor leefde ze 21 jaar in een een kleine betonnen bak in een voormalig fokstation voor de jacht. Van dit trauma heeft ze haar hele leven last gehad. Ze liep vaak rondjes in de hoek van het Berenbos. Toen ze meer gewend raakte aan haar nieuwe verblijf, speelde ze ook wel in de vijver met beer Pesho en groef ze af en toe in het zand. 

Vorige maand moest Ouwehands Dierenpark ook al beer Duuk in laten slapen. Duuk kampte met dezelfde problemen als Maria en verslechterde ook steeds verder. Hij kwam uit Georgië en heeft 16 jaar in Rhenen gewoond. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie