Afbeelding
Politie

Grote controle op middelengebruik in Elst, Rhenen en Veenendaal

20 november 2023 om 12:15 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De politie controleerde afgelopen weekend in Elst, Rhenen en Veenendaal weer op middelengebruik in het verkeer. In totaal bliezen een paar honderd bestuurders in de testapparaten van de politie. In zeven gevallen bleek de bestuurder teveel te hebben gedronken om nog te mogen rijden. 

Eén verdachte mocht nog nét het rijbewijs houden, maar zat op het randje van invordering daarvan. Hoewel de focus van de controle op middelengebruik lag, kwam de politie ook twee automobilisten zonder rijbewijs tegen. Eén van hen kreeg processen-verbaal voor het rijden onder invloed, onverzekerd rijden, en het rijden zonder rijbewijs. Omdat hij al vaker zonder rijbewijs als bestuurder was betrapt, nam de politie de auto van de bestuurder ook direct in beslag.

Het viel de politie op dat in meerdere auto’s de bestuurders van plek wisselden met passagiers, toen zij de controle naderden. Géén van hen bleek teveel te hebben gedronken, maar wel hadden ze allemaal ‘iets’ op.

Volgens de politie hadden de meeste bestuurders geen middelen gebruikt voordat ze achter het stuur stapten. Zij kregen een BOB-sleutelhanger.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie