Afbeelding
Politie Veenendaal

Meerdere bekeuringen bij politiecontrole in Veenendaal en Rhenen

2 juni 2023 om 08:22 Verkeer en vervoer

VEENENDAAL De politie heeft donderdag, samen met het verkeershandhavingsteam, in Rhenen en Veenendaal gecontroleerd op veelvoorkomende verkeersovertredingen. De focus lag op bromfietsen en middelengebruik. De controle leverde meerdere bekeuringen op. Ook werd een voertuig in beslag genomen.

,,Drie bestuurders bleken onder invloed te zijn, zelfs ‘s middags al”, meldt de politie. ,,Ook kwamen we drie bestuurders zonder rijbewijs tegen, kregen vijftien bestuurders een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets en droegen elf mensen de helm niet of niet juist.” Daarnaast werd bekeurd voor onverzekerde voertuigen, door rood rijden, telefoon vasthouden, defecte remmen en diverse anderen overtredingen. 

Eén automobilist had blauwe flitslampen achter de grille ingebouwd en moest deze ter plekke demonteren en inleveren. ,,Bij een ander namen we een voertuig in beslag, omdat hij al voor de vijfde keer in drie jaar tijd met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. De officier van justitie zal zich gaan buigen over een passende straf voor hen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie