Afbeelding
Politie Veenendaal

Politie Veenendaal houdt grote controle: van achtervolging tot mogelijk doorgeladen vuurwapen

24 december 2021 om 08:51 Misdaad

VEENENDAAL De politie van Veenendaal heeft donderdagavond samen met de Landelijke Eenheid, het Team Verkeer Midden-Nederland en andere teams een grote controle gehouden in Veenendaal. Bij een verkeerscontrole in de omgeving van de Groenhoek in Driebergen liepen diverse bestuurders tegen de lamp. 

Vooral brom- en snorfietsen bleken niet in orde en meerdere bestuurders kregen bekeuringen voor een (veel) te hoge constructiesnelheid. Een 16-jarige bromfietsbestuurder probeerde weg te komen van een motoragent, waarna een korte achtervolging plaatsvond. Maar de motoragent wist de jongen al snel tot stoppen te dwingen. De jonge bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Daarnaast kan hij bekeuringen verwachten voor negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Deze jongen was overigens niet de enige. Tijdens de controle kregen nog enkele andere rijbewijsloze bestuurders een sanctie opgelegd. 

FEESTDAGEN IN DE CEL In Veenendaal werd een 24-jarige man aangehouden, omdat hij een eerder opgelegde taakstraf niet had uitgevoerd, en daardoor nu zogenaamde ‘vervangende hechtenis’ moet ondergaan. ,,Hij brengt de feestdagen door in een cel, en mag in 2022 opnieuw proberen op het rechte pad te blijven”, laat politie Veenendaal weten. Daarnaast werd een 45-jarige man aangehouden die in een bedrijfsbusje reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Daarnaast bleek hij voor de tweede keer deze maand fors onder invloed van alcohol te zijn tijdens het rijden.

VUURWAPEN Agenten kwamen tijdens de controle op de A12 een auto tegen waarin mogelijk iemand zat met een doorgeladen vuurwapen. ,,We nemen in zulke gevallen geen risico’s en benaderen zo’n voertuig en de inzittenden middels een zogenaamde uitpraatprocedure”, legt de politie uit. ,,Zo stonden we met getrokken wapens op de vluchtstrook, terwijl we de betrokken personen onder controle brachten.” Zij bleken echter geen wapens bij zich te hebben, en zijn weer in vrijheid gesteld.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie