Buurt Groenpoort in Veenendaal-Oost
Buurt Groenpoort in Veenendaal-Oost INBO

Gemeente past spelling straatnaambordjes Veenendaal-Oost aan

21 maart 2023 om 10:46 Politiek

VEENENDAAL Twee straatnamen voor de nieuwe buurt Groenpoort in Veenendaal-Oost waren niet juist gespeld. De gemeente heeft de namen aangepast, meldt de wethouder Dylan Lochtenberg.

,,Deze namen waren eerder gepubliceerd en een inwoner heeft zich bij ons gemeld. Die wist te vertellen dat het om Loek Caspers ging, geschreven met een ‘c’. Bij Nonny van den Bosch hadden we zelf geconstateerd dat de voornaam niet op ‘ie’ eindigt. We hebben nu officieel de eerder vastgestelde namen ingetrokken en tevens direct de nieuwe vastgesteld”, aldus wethouder Dylan Lochtenberg. De nieuwe straten krijgen de namen Loek Casperslaan en Nonny van den Boschpark.

De desbetreffende straatnamen van de wijk Groenpoort, de laatste buurt in Veenendaal-Oost, zijn gekozen om verzetsstrijders te eren. Zo waren onder meer Loek Caspers en Nonny van den Bosch verzetsstrijders in de Tweede Wereldoorlog. Meer Veenendalers zijn geëerd met een een straatnaam in Groenpoort, dit artikel beschrijft de achtergrond van deze straatnamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie