Afbeelding
Martin Brink

Steun voor nieuwe flexwoningen in Rhenen, ‘maar er waren meer woningen gewenst’

13 februari 2024 om 11:29 Politiek

RHENEN De gemeenteraad van Rhenen heeft ingestemd met de aankoop en plaatsing van vijftien flexwoningen op een locatie aan de Binnenweg, een zijweg van de Verlengde Oude Veenendaalseweg aan de rand van Rhenen. Er zit echter wel een ‘maar’ aan. 

De woningen worden na plaatsing door Rhenam Wonen verhuurd als sociale huurwoningen en zijn bedoeld voor woningzoekenden op de wachtlijst. Verder worden enkele woningen beschikbaar gesteld aan Oekraïense vluchtelingen en/of statushouders. Ook wil zij investeren in de volgende vijftig flexwoningen. Waar deze geplaatst worden, is nog onduidelijk. 

MEER WONINGEN GEWENST

Er was weliswaar steun voor het plaatsen van flexwoningen maar PvdA en Progressief Rhenen/GroenLinks laten weten dat ze meer wilden zoals ook door het college was voorgesteld. Koen Klootwijk zegt namens beide fracties dat het oorspronkelijke voorstel van het college een plan van twintig woningen betrof. ,,Hiermee zou de gemeente een goede start hebben kunnen maken met het plaatsen van meer flexwoningen. Onder aanvoering van de rechtse partijen VVD, SGP en Rhenens Belang, is men echter gaan onderhandelen over het aantal woningen dat op die plek geplaatst zou moeten worden. VVD kwam uit op tien woningen. Rhenens Belang en de SGP vonden vijftien genoeg. Dit heeft ertoe geleid dat we aan vijf gezinnen minder woonruimte kunnen bieden. Dit zijn mensen die nu noodgedwongen bij hun ouders in Rhenen moeten blijven wonen. Of mensen uit Syrië die in noodlocaties moeten blijven slapen, of mensen uit Oekraïne die nu al twee jaar bij gezinnen in Rhenen en omgeving logeren.” 

KOEHANDEL

Waarom hebben PvdA en Progressief Rhenen/GroenLinks ingestemd met het aantal van vijftien? Klootwijk: ,,De SGP, Rhenens Belang en VVD lieten weten dat zij geen twintig woningen wilden, wat ertoe had kunnen leiden dat er helemaal geen woningen zouden komen. Koehandel met woningen die Rhenenaren zo hard nodig hebben. Dat is blijkbaar hoe door deze partijen ‘brede steun’ wordt ervaren. Niet door ons...”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie