De Binnenweg in Rhenen
De Binnenweg in Rhenen Martin Brink

Brede steun gemeenteraad voor investering in 15 flexwoningen aan de Binnenweg in Rhenen

8 februari 2024 om 14:30 Nieuwbouw

RHENEN De gemeenteraad van Rhenen heeft deze week ingestemd met de aankoop en plaatsing van vijftien flexwoningen op een locatie aan de Binnenweg. 

De woningen worden na plaatsing verhuurd als sociale huurwoningen en zijn bedoeld voor woningzoekenden op de wachtlijst van woningcorporatie Rhenam Wonen. Verder worden enkele woningen beschikbaar gesteld aan Oekraïense vluchtelingen en/of statushouders. Rhenam Wonen zal de woningen aan de Binnenweg toewijzen en beheren. Ook wil zij investeren in de volgende vijftig flexwoningen. Waar deze geplaatst zullen worden, wordt nog onderzocht.

10 JAAR OP BINNENWEG

Flexwoningen zijn verplaatsbare woningen die op een tijdelijke locatie geplaatst kunnen worden. ,,Deze vijftien flexwoningen blijven tien jaar staan, daarna willen we de flexwoningen verplaatsen naar een permanente locatie”, aldus wethouder Gert van Laar. 

150 FLEXWONINGEN REALISEREN

De gemeente investeert ruim 2.3 miljoen euro in de flexwoningen en verwacht deze investering op de langere termijn terug te verdienen. Daarnaast onderzoekt de gemeente mogelijkheden om de komende drie jaar meer flexwoningen te plaatsen in Rhenen. Van Laar legt uit: ,,De komende jaren willen we 150 flexwoningen realiseren, want de vraag naar woningen in de gemeente is en blijft groot. Er is een groot tekort aan betaalbare woningen voor starters, maar ook voor anderen, zoals spoedzoekers of Oekraïense vluchtelingen. Er zijn binnen onze gemeente verschillende nieuwbouwplannen in voorbereiding waarin ook wordt voorzien in betaalbare woningen, maar de ontwikkeling van dergelijke projecten kost veel tijd, soms wel tien jaar. Daarom zoeken we naar andere oplossingen, zoals de flexwoningen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie