Afbeelding
Foto Dreamstime

Deze zomer al een sixpack? Dé drie stappen!

16 maart 2023 om 14:55 Partnercontent

Het is een droom van velen en laten we eerlijk zijn; je moet er niet te lang mee wachten. Naarmate je ouder wordt, wordt het namelijk steeds lastiger om het voor elkaar te krijgen. We hebben het over die zes blokjes creëren op je buik. Van velen is het toch een langgekoesterde droom om het ooit voor elkaar te krijgen. Wij begrijpen dat maar al te goed. Hoe je dit deze zomer nog voor elkaar krijgt? Lees snel verder.     

1. Eten is de basis

Waar veel mensen starten wanneer ze een blokjesbuik ambiëren is bij het trainen. Dit is een basisfout, want het geheim zit hem namelijk in de voeding. Uiteindelijk wordt 80% van het resultaat bepaalt door de voeding. Wanneer je echt hebt besloten voor die sixpack te gaan, dan zijn sportmaaltijden onmisbaar waar het gaat om het behalen van je succes. Er zijn zelfs online hele menu’s en schema’s te vinden waar speciale droog trainen maaltijden zijn te vinden. Zelf geen goede kok? Dan zijn deze maaltijden ook gewoon online te bestellen. Hoe eenvoudig kan het zijn?

2. Bewegen doe je ook

Naast dat je natuurlijk goed en ‘clean’ moet eten voor een sixpack, zul je toch ook moeten gaan trainen. Bij een sixpack is het vooral belangrijk dat je spieren ontwikkelt. Dit doe je door consistent, minimaal drie keer per week, al je spiergroepen tot het uiterste te prikkelen. Alleen dan zul je die spieren kweken en tevoorschijn zien komen. Wanneer je zelf niet goed weet of je de juiste oefeningen doet, is het goed om hier een professional voor in te schakelen zoals een personal trainer. Naast je krachttraining, is het belangrijk om voldoende te bewegen. Dit hoeven geen marathons te zijn, maar met iedere dag 10.000 stappen ben je al heel goed bezig!

3. Slaap als een roosje

Naast al deze inspanningen is het ook heel belangrijk dat je jezelf de nodige tijd en rust gunt om te herstellen. Die doe je in de vorm van slaap maar ook gewoon rust. Slapen doe je idealiter minstens zeven uur per nacht en rusten doe je door ook af en toe een moment voor jezelf te kiezen. Alleen dan kun je die progressie boeken, zowel fysiek als mentaal.

Kortom, een sixpack is voor bijna iedereen een optie. Het is wel eerlijk om aan te geven dat goede genen je wel behoorlijk op weg kunnen helpen, hier zit namelijk nog wel aardig verschil in qua resultaat. Maar een stuk strakker worden? Dat is zeker voor iedereen weggelegd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie