Afbeelding
Foto door Chris F via Pexels

Vijf tips voor het bouwen van de perfecte thuisbar

2 maart 2023 om 11:06 Partnercontent

Steeds vaker bouwen mensen een bar in en rondom hun eigen huis. Ben jij een echte sfeermaker en vertrouwen al jouw vrienden jou om een feest te organiseren? Dan is het tijd om erover na te denken om de perfecte thuisbar te bouwen in jouw achtertuin, in je schuur, in de keet of waar je dat ook maar wilt. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het bouwen van de perfecte thuisbar!

Zorg voor een handige bar

Het is niet heel moeilijk om een thuisbar te bouwen, zeker als je er niet al te veel moeite voor wilt doen. We raden je aan om van tevoren een plan te maken en de bar aan te passen aan de ruimte die je daarvoor wilt gebruiken: het moet zowel sfeervol als handig zijn. Ook is het goed om erover na te denken waar je de verschillende drankflessen wilt opbergen. Het is natuurlijk prachtig voor het decor om de flessen achter de bar neer te zetten vol in het zicht. Zoek een prachtig tafelblad voor jouw thuisbar.

Zorg voor goede attributen

Het is belangrijk om te begrijpen dat je veel dingen nodig hebt als je drankjes gaat uitdelen aan je vrienden. Een koelkast is belangrijk, een wasbak om de glazen in schoon te maken en druipmatten om de koude kletsers op neer te zetten. Natuurlijk is het belangrijk om een echte biertap te installeren, want de meeste mannen drinken het liefst gewoon pils.

Goede verlichting

Eigenlijk is dit een van de belangrijkste dingen voor de perfecte thuisbar: verlichting. Je wilt namelijk dat het gevoel van een echte bar zo echt mogelijk wordt en zo gezellig mogelijk wordt. Hang dus niet alleen tl-buizen op bijvoorbeeld, maar kies voor neonlichten, sfeerverlichting en andere decoratieve verlichting.

Mooie decoraties

Bedenk in welke sfeer je jouw thuisbar wilt hebben. Is het een beetje een Hawaï-gevoel waar je jouw vrienden mee wilt opzadelen, of wil je meer een soort sixties western gevoel met Cowboyreclame en het ‘Ford Mustang gevoel’, om het zo maar eens te zeggen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.  

Lekkere drankjes

Het is goed om te investeren in dranken, zodat er voor iedereen wat is tot hun gading. Van alle soorten extravagante wodka (van rode ‘Puschkin’ wodka, tot Kersenwodka) tot de wat meer exotische pisang ambon. Die laatstgenoemde is bijvoorbeeld een heerlijke Indonesische bananenlikeur. Daarnaast moet je natuurlijk ook flessen frisdrank hebben om mee te mengen. Kortom, je moet voor iedere gast natuurlijk de mogelijkheid hebben om de beste mix te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie