Afbeelding
Afbeelding van Carl via Pixabay

Dit is de regelgeving voor vuurwerk afsteken in Utrecht

15 december 2022 om 10:09 Partnercontent

De jaarwisseling staat voor de deur wat betekent dat het weer tijd is om vuurwerk af te steken. Om ervoor te zorgen dat je oud en nieuw niet op het politiebureau doorbrengt is het handig je aan de regels te houden. Zo kun je het jaar spetterend afsluiten. Voor een breed aanbod aan vuurwerk ga je naar de vuurwerk winkel in Utrecht. Hier kun je veel mooi vuurwerk inslaan. Probeer jezelf in te houden en steek dit vuurwerk alleen af op de momenten dat dit is toegestaan. Dit geldt voor het hele land en is op maandag 31 december vanaf zes uur tot en met dinsdag 1 januari tot 2 uur ‘s nachts. Buiten deze tijden is het dus verboden om vuurwerk af te steken. Kun je het toch niet laten? Dan riskeer je een boete van €100,-.

Koop alleen bij winkels met een vergunning

Het kopen van vuurwerk kan op veel plaatsen. Let er echter wel op of de winkel een vergunning heeft om vuurwerk te verkopen. In de meeste gevallen kun je online je vuurwerk bestellen. Op die manier kun je rustig het assortiment bekijken. Dit vuurwerk kun je vervolgens de dagen voor oud en nieuw ophalen. Ook ligt het vuurwerk op die dagen ook in menig winkel. Ga je het groots uitpakken dit jaar? Houd er dan rekening mee dat je niet meer dan 25 kilo aan vuurwerk mag kopen. De winkels met een vergunning kun je vaak herkennen aan de bordjes met ‘Verkoop Vuurwerk’ erop.

Vuurwerk afsteken in Utrecht met oud en nieuw

Wanneer je jouw vuurwerk hebt ingeslagen bij een winkel met vergunning én je je aan de tijden houdt zijn er nog een aantal andere regels. Zo kent Utrecht dit jaar 31 vuurwerkvrije zones. Het is in deze zones dus verboden om vuurwerk af te steken. Dit zijn vooral zones met veel natuur en dieren. Online kun je een gedetailleerd overzicht zien van de 31 plekken waar je dit jaar geen vuurwerk mag afsteken in Utrecht. Wil je zeker weten dat jij jouw vuurwerk koopt op een betrouwbare plek mét een vergunning? Dan kun je online je bestelling plaatsen via Vuurwerkland of langsgaan in de winkel. Zo weet je zeker dat je goed vuurwerk in huis haalt. Je hebt hierin verschillende opties qua vuurwerk. Ook voor kinderen is hier voldoende vuurwerk te koop welke ze veilig kunnen afsteken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie