René Stuivenberg.
René Stuivenberg. Eigen foto
COLUMN

Vuurwerk

2 januari 2022 om 16:33 Opinie

ELST Zo, en hebben de lezers van de Rijnpost een fijne jaarwisseling gehad? Heeft een ieder weer genoten van wederom een vuurwerkvrij oud en nieuw? Of, was dat toch niet zo te merken misschien? 

Ik weet niet hoe het elders was maar vanuit Elst-West hadden wij prachtig zicht op al het vuurwerk dat werd afgestoken in Elst en aan de andere kant van de Rijn in de Betuwe. Ik heb er van genoten! Helaas moest ik het zelf doen met wat categorie 1-vuurwerk want verder was er, zoals bekend, niets verkrijgbaar. Daar baalde ik van, want ik ben een enorme fan van (legaal)vuurwerk. Ik leer mijn kinderen graag hoe je samen met je vrienden het jaar leuk kan afsluiten in combinatie met het afsteken van (legaal)vuurwerk zoals ik vroeger zelf ook altijd deed. 

Maar helaas ook dit jaar zat dat er niet in. Wel vernam ik toen ik een tweet van onze burgemeester voorbij zag komen, dat er veel (misschien zelfs teveel) vuurwerk werd afgestoken en dat er ‘kleine gastjes’ van 14/15 jaar rondliepen met tassen vol voornamelijk zwaar vuurwerk en dat dat uiteraard levensgevaarlijk kan zijn. Ik neem het de burgemeester absoluut niet kwalijk dat hij dat twittert, want dat is de taak van een burgemeester, je burgers behoeden voor het erge, maar het toont wel aan hoe krom de Nederlandse regelgeving is. Deze ‘kleine gastjes’ wilden hun tassen waarschijnlijk heel graag vullen met legaal vuurwerk zoals wij dat ook deden in onze jeugd maar dat was niet mogelijk, want dat was namelijk niet verkrijgbaar! Grappig detail: verboden legaal vuurwerk is absoluut niet te krijgen, daar tegenover staat verboden illegaal zwaar vuurwerk dat op bijna elke straathoek of internetsite verkrijgbaar is. En als dat niet lukt rij je gewoon even naar onze buurlanden want daar is het gewoon ‘legaal’ verkrijgbaar. Gek toch eigenlijk, of zeg ik nu iets vreemds? 

Maar er zal ook dit jaar wel weer voornamelijk worden gesproken over de ME die moest optreden in Achterberg, daar kunnen alle politiek zeer correcte mensen zich weer vreselijk over opwinden op alle sociale media en in de kranten. Daarmee praat ik het niet goed wat er in Achterberg gebeurde, integendeel, maar het zegt wel iets over de hypocrisie van veel mensen! Voor mij is dit nu al een trieste conclusie aan het begin van een waarschijnlijk wederom raar en gek jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie