Poffertjeskraam in Elst
Poffertjeskraam in Elst Rhenam Wonen

Handen uit de mouwen voor groene voortuinen in Elst

15 november 2022 om 11:52 Overig Deel je nieuws

ELST  Afgelopen zaterdag 12 november stond in het teken van het vergroenen en ontstenen van voortuinen in Elst. Op initiatief van gemeente Rhenen en Rhenam Wonen maakten tegels plaats voor groen. Bewoners van Elst en vrijwilligers van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) deden mee met de actie aan de Woudweg, Beatrixstraat en Irenestraat. Het was een zonnige, groene dag met enthousiaste deelnemers.

Echte Heuvelrugtuinen 

Minder tegels en meer groen, dat is het doel van de campagne “Ga vergroenen en ontstenen in gemeente Rhenen” van Rhenam Wonen en gemeente Rhenen. De actie is gebaseerd op project Heuvelrugtuinen: een initiatief van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en het IVN. Met dit project kan iedereen een stukje Nationaal Park creëren in de eigen voor- of achtertuin. Extra groen in de tuin zorgt ervoor dat het regenwater goed de grond in kan, zodat er geen wateroverlast optreedt bij hevige regenbuien. Ook helpt het ontstenen bij het tegengaan van hitte in warme periodes. Bovendien wordt de straat nóg mooier gemaakt door de toevoeging van planten en bomen. 

Handen ineen 

Daarom sloegen bewoners en medewerkers de handen ineen om de voortuinen in Elst aan te pakken. Inwoners verzamelden zich achter het pad van de Irenestraat, waar zij door wethouder Bert Fintelman en Rhenam-directeur Wieke van Veldhuizen werden toegesproken. De bewoners kregen een gratis plantenpakket met zo’n 18 planten en bomen die zij in de voortuin konden planten. Er was een tuinarchitect aanwezig die uitleg gaf over hoe de planten en bomen geplant moesten worden. Gemeente Rhenen en Rhenam Wonen zorgden voor tuingereedschap, afvalcontainers én een poffertjeskraam. Huurders gingen vlot aan de slag in hun voortuin. Het resultaat: enthousiaste huurders en medewerkers, en mooie Heuvelrugtuinen in Elst.

Afbeelding
Bewoner bezig in de voortuin
Afbeelding
Afbeelding
Gratis planten voor bewoners
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie